• Lorem ipsum

Mousserende wijn

Toon:
Toon:

Mousserende wijn

Mousserende wijn

Er bestaat een zeer grote verscheidenheid aan mousserende wijnen. Verschillen in smaken, kwaliteit en prijzen.
Champagne, een mousserende wijn uit Frankrijk, is volgens velen de ster van de mousserende wijnen. Maar volgens ons niet de enige ster…

Belletjes
Mousserende wijn is wijn met belletjes. Koolzuur.
Volgens de wet in de meeste landen moet het koolzuur in de wijn het bijproduct zijn van een natuurlijke gisting. Pas dan mag het mousserende wijn heten.  Als dit kunstmatig gebeurt (zoals bij bijvoorbeeld cola) dan wordt de wijn niet als mousserende wijn gezien.

De meeste mousserende wijnen ondergaan twee gistingen.
De wijnmaker zorgt voor een tweede gisting door gist en suiker toe te voegen aan de basiswijn, daardoor ontstaat er koolzuur. Als deze gisting gebeurt in een wijn in een gesloten vat, dan blijft de koolzuur gevangen in de wijn.


De wijnstijlen van GrapeWine

Op deze website werken we met verschillende stijlen van mousserende wijn

Wij hebben al onze mousserende wijnen verdeeld over deze categorieën;

Tip
Wanneer je mousserende wijn te koud drinkt ruik en proef je vrijwel niet wat de wijn te bieden heeft. Daarom is het belangrijk om mousserende wijn altijd op de juiste temperatuur te drinken.

Bij al onze wijnen geven wij aan op welke temperatuur je de wijn het beste kan drinken.
Twijfel je nog? App Arjan gerust, hij geeft je onmiddellijk advies.

Geopende mousserende wijn bewaren

Zodra een fles bubbels is geopend bederft deze snel door de blootstelling aan zuurstof. Bewaar geopende flessen dus in een wijnkoeler of zet de fles, met  speciale dop erop, terug in de koelkast.

Een wijnfles afsluiten voorkomt dat er meer zuurstof in de fles komt. Maar het haalt niet de zuurstof uit de fles die er al ingekomen is.
Gebruik een speciale afsluitdop voor mousserende wijn {LINK} om de fles goed af te sluiten. Je kan de wijn dan gemiddeld nog een dag gekoeld bewaren.