• Lorem ipsum

Rode wijn uit de Bordeaux

De Bordeaux is één van Frankrijks beroemde wijnstreken. GrapeWine heeft voor jou een ruim assortiment topwijnen geselecteerd.

Toon:
Vignobles Magnaudeix Saint Emilion – Le Tertre De Sarpe 2016
Vignobles Magnaudeix
Saint Emilion – Le Tertre De Sarpe 2016
€15,95
Grand Launay Rouge 2016
Grand Launay
Rouge 2016
€11,50
Grand Launay Lion Noir 2016
Grand Launay
Lion Noir 2016
€9,50
Toon:

Rode wijn uit de Bordeaux

De wijnstreek de Bordeaux is samen met de Bourgogne de belangrijkste wijnstreek in Frankrijk. Al rond de 1e eeuw zijn er zijn wijngaarden aangelegd door de Romeinen destijds heette de nederzetting Burdigala. Sinds de 17e & 18e eeuw is de bekendheid en faam van de wijnstreek in rap tempo gegroeid. Na de drooglegging door de Hollanders van de Médoc is de streek definitief een beroemd gebied geworden. Vele edellieden en handelaren hebben zich in de jaren daarna gevestigd in de streek hun huizen zijn Chateaux gaan heten.

Rode wijn kopen uit Bordeaux

De rivier de Gironde is de levensader van de Bordeaux deze rivier wordt o.a. gevoedt door de Dordogne en de Garonne tussen deze 2 rivieren ligt het bekende subgebied Entre-Deux-Mers.

Welke classificaties zijn er voor rode Bordeaux wijnen?

De algemene classificaties van de streek zijn de Appelation Controlée Bordeaux en de Appelation Controlée Bordeaux Superéreur. Naast deze classificaties kent de streek ook de gemeentelijke herkomst benamingen zoals de bekende; Margaux, Pauillac, Saint-Estéphe en Pomerol.