• Lorem ipsum

Sicilië

Sicilië kende in de oudheid een belangrijke wijncultuur. Helaas is het in de eeuwen daarna bergafwaarts gegaan met de kwaliteit van de witte wijn uit Sicilië. Gelukkig kennen we alweer 20 jaar de kwaliteit waar het eiland om bekend stond. Er wordt door de

Toon:
Curatolo Curatolo Arini Paccamora Catarratto 2019 - Witte wijn
Curatolo
Curatolo Arini Paccamora Catarratto 2019 - Witte wijn
  • Smaak: Nectarine & Perzik
  • Land: Italië
  • Druif: Catarratto
€11,45
Direct leverbaar
Toon:

Sicilië

Sicilië kende in de oudheid een belangrijke wijncultuur. Helaas is het in de eeuwen daarna bergafwaarts gegaan met de kwaliteit van de witte wijn uit Sicilië. Gelukkig kennen we alweer 20 jaar de kwaliteit waar het eiland om bekend stond. Er wordt door de verschillende liggingen van de wijngaarden ook een breed assortiment van witte wijnen geproduceerd onder andere ook van de rode druivenrassen. Het eiland is vanwege de Etna vulkaan gezegend met een vruchtbare bodem voor het maken van volle rijke witte wijnen.

Druiven voor de witte wijn uit Sicilië

De bekendste druivenrassen zijn de nero d'avola en de catterato druif. Deze druiven geven een intense vol fruitige witte wijnen met body. Tegenwoordig zijn er ook internationale toprassen aanwezig op het eiland zoals de cabernet sauvignon en chardonnay.

Witte wijn van de Etna vulkaan

De witte wijnen gemaakt op de Etna vulkaan zijn inmiddels zeer populair. De mooiste en meest succesvolle wijngaarden liggen aan de noordelijke helling van de Etna vulkaan. De vulkanische Etna-bodem is rijk aan vele mineralen, kalk, zand en gesteente. De prijzen van de wijngaarden zijn in enkele jaren meer dan verdubbeld. De verwachting is dat er binnen enkele jaren rond de 1.000 ha aan wijngaarden op de hellingen van de Etna zijn.