• Lorem ipsum

Venetië

Toon:
Giol Verduzzo - Witte wijn
Giol
Verduzzo - Witte wijn
 • Smaak: Rijpe peer & Gele appel
 • Land: Italië
 • Druif: Verduzzo
€11,95
Direct leverbaar
Brigaldara Soave - Witte wijn
Brigaldara
Soave - Witte wijn
 • Smaak: Intens & Fruitig
 • Land: Italië
 • Druif: Garganega
€13,95
Direct leverbaar
Giol Pinot Grigio - Witte wijn
Giol
Pinot Grigio - Witte wijn
 • Smaak: Fris & Citrus
 • Land: Italië
 • Druif: Pinot Grigio
€11,95
Direct leverbaar
Dissegna Vini Pinot Grigio - Witte Wijn
Dissegna Vini
Pinot Grigio - Witte Wijn
 • Smaak: Peer & Appel
 • Land: Italië
 • Druif: Pinot Grigio
€10,95
Direct leverbaar
Toon:

Venetië

Gelegen tussen de Povlakte het Gardameer en de Alpen ligt de beroemde wijnstreek Veneto met haar gelijknamige hoofdstad Venetië. Beroemde witte Veneto wijnen zoals Soave maar ook prosecco komt uit deze witte wijn regio. Veneto witte wijn is niet de enige bekende drank die er gemaakt wordt de Venetianen maken hier namelijk ook heerlijke Grappa.

De regio Veneto is de op drie na grootste wijn regio van Italië en dat moet ook wel met al die mooie

Witte Italiaanse wijnen die uit Veneto komen. In de ondergrond van Veneto vinden we morenen, grind, zand en klei. Het klimaat is nooit extreem door de bescherming van de Alpen.

Smaakvolle mousserende Prosecco wijn

Prosecco is Italië ’s nummer één exportproduct. Van dit mousserende heerlijke drankje worden vele honderden miljoenen flessen verkocht elk jaar. Er is wel veel verschil in kwaliteit en daarom loont het om Prosecco serieus te leren kennen. Bij wijnhandel GrapeWine.nl hebben wij gelukkig genoeg keuze in witte prosecco wijn. 

Een belangrijk kenmerk van kwaliteit voor witte wijn is de DOCG-kwalificatie die alleen de allerbeste witte wijn regio’s gevoerd mag worden. Een goed voorbeeld van twee bekende Prosecco gebieden zijn Conegliano en Valdobbiadene. Je kan hier enkele van Italië ’s beste Prosecco wijnen vinden.

Verschil in kwaliteit in Prosecco, Frizzante of Spumante?

Witte wijn Prosecco wijn kan onder verschillende toevoegingen op de markt gebracht. Zo heb je de vino frizzante en/of spumante witte wijnen. Het verschil bij deze twee witte wijn is de intensiteit van de bubbel. Zo zijn de frizzante witte wijnen minder mousserend en zachter zoals je wilt. Heerlijk maar frisser dan een spumante waar er een twee gisting op de fles heeft plaats gevonden. De laatste methode van bubbels maken is de welbekende Méthode Traditionelle en de eerst noemen we de Méthode Charmat.

Een ander belangrijk verschil bij de Méthode Charmat is dat de basiswijn die is ontstaan bij een eerste vergisting in een grote roestvrijstalen tank een twee vergisting ondergaat in deze tank onder druk. Het koolzuurgas wat hier mee wordt geproduceerd is de bubbel in frizzante witte wijn.

Geweldige witte Lugana DOC wijnen

Deze kleine witte wijn regio uit Veneto is gelegen ten zuiden van het Gardameer. De witte wijnen uit Lugana worden gemaakt van de Trebbiano di Soave druif naast deze witte druif mag er maximaal tien procent worden aangevuld met de andere witte druiven uit deze streek.

De druiven uit de witte wijn regio Veneto

In Veneto vindt veel inheemse druiven zoals bijvoorbeeld de Trebbiano die in Frankrijk de Ugni Blanc genoemd, De Glera druif is ook wel bekend als de Prosecco druif en wordt dus ook veel aangeplant. Daarnaast vind je ook pinot blanc, chardonnay, sauvignon blanc en pinot grigio

Heerlijke en smaakvolle Soave witte wijn

De populairste witte wijn uit Veneto is de Soave witte wijn. Ten westen van Venetië en vlakbij Verona vinden we de streek van deze heerlijke witte wijn. De Soave witte wijn wordt gemaakt van minimaal vijfentachtig procent Garganega druiven aangevuld met pinot blanc, chardonnay. Trebbiano di soave of Trebbiano di Toscane.

Er is ook in de Soave witte wijn veel verschil van kwaliteit de beste Soave witte wijnen komen van de hellingen van het classico-gebied deze witte wijnen hebben een bitterje, een amandeltje en mooie zuren en combinatie met rijpfruit. 

Naast de stille Soave wijn wordt er ook een complexe witte wijn gemaakt die Recioto di Soave die volgens de Valpolicella methode gemaakt wordt. De druiven voor deze witte complexe Veneto wijn worden na de oogst eerst te drogen gelegd en vervolgens pas vergist hierdoor is de intensiteit van het druivensap vele malen hoger.

Door de vergisting halverwege te onderbreken blijven vele suiker on vergist wat de witte wijn zoet van smaak maakt en heel intens. Een absolute aanrader deze witte Veneto wijn.

Ook smaakvolle witte Pinot Grigio en Pinot Blanc wijn uit Veneto

In Veneto vind je naast de bekende Soave witte wijnen ook heerlijk Pinot Grigio & Pinot Blanc wijnen wij hebben hier ook een ruim assortiment van. Minder bekend maar zeer zeker de moeite waard zijn de witte Verduzzo wijnen deze Verduzzo druif is wat minder bekend als de twee maar wordt in Veneto al tientallen jaren zeer gewaardeerd. Zeer de moeite waard.

Advies bij de aankoop van witte Veneto wijnen

Veneto is een wijnstreek met voor eenieder wat wils. Je kan heerlijke witte mousserende wijnen kopen zoals de Prosecco of een smaakvolle witte Soave wijn kortom keuze genoeg. Dat je bij het kiezen van de juiste witte wijn uit Veneto wat hulp kan gebruiken begrijpen wij natuurlijk. Wil je daarom voor jouw gelegenheid de meest ideale witte Veneto wijn vinden bel, mail of Whatsapp gerust met Arjan. Je kan Arjan bereiken op: 06 3861 2362 of via [email protected]