• Lorem ipsum

Vinho Verde

In het noordwesten van Portugal ligt de wijnstreek Vinho Verde in Minho district. Het gebied staat bekend als de tuin van Portugal. De winters zijn er zacht en nat en de zomers droog en heet. Het terroir (ondergrond) bestaat uit een ondergrond van graniet

Toon:
Geen producten gevonden...

Vinho Verde

In het noordwesten van Portugal ligt de wijnstreek Vinho Verde in Minho district. Het gebied staat bekend als de tuin van Portugal. De winters zijn er zacht en nat en de zomers droog en heet. Het terroir (ondergrond) bestaat uit een ondergrond van graniet en de bovenlaag is van zand en humus. 

Druiven voor de wijn

Qua witte druivenrassen wordt met name alvarinho en azal branco aangeplant. Voor de blauwe druivenrassen wordt met name gebruik gemaakt van de borracal. De rode wijnen worden eigenlijk niet geexporteerd, ze worden te rustiek bevonden door de Europese consument. Deze wijn drinken de locals dan ook graag zelf.

Belletjes in de wijn?

Ja, als je dit ooit geproefd hebt of dacht te herkennen dit klopt! Deze belletjes zijn afkomstig van de malolactishce gisting - het omzetten van appelzuur naar het zachtere melkzuur - hierdoor ontstaat wat koolzuur.