• Lorem ipsum

Rode wijn uit het Zuidwesten van Frankrijk

De verschillende wijngebieden van het Zuid Westen van Frankrijk worden benoemd onder het wijngebied Zuid Westen. Het gebied strekt zich uit tussen Bordeaux, de Pyreeën en de Midi. De verscheidenheid in wijnen is heel groot.

Toon:
Domaine Horgelus Merlot & Tannat - Rode wijn
Domaine Horgelus
Merlot & Tannat - Rode wijn
  • Smaak: Soepen & Fruitig
  • Land: Frankrijk
  • Druif: Merlot
€7,55
Direct leverbaar
Domaine Horgelus Phi-Ling – Rode wijn
Domaine Horgelus
Phi-Ling – Rode wijn
  • Smaak: Fruitig & Soepel
  • Land: Frankrijk
  • Druif: Cabernet Sauvignon
€10,95
Direct leverbaar
Toon:

Rode wijn uit het Zuidwesten van Frankrijk

De verschillende wijngebieden van het Zuid Westen van Frankrijk worden benoemd onder het wijngebied Zuid Westen. Het gebied strekt zich uit tussen Bordeaux, de Pyreeën en de Midi. De verscheidenheid in wijnen is heel groot. Bekende gebieden zijn o.a. Bergerac, Gaillac, Cahors & Côtes de Gascogne. 

Wijnstreek het Zuidwesten van Frankrijk

Ten oosten van de wijnstreek Bordeaux ligt Bergerac. De streek wordt doorsneden door de rivier de Dordogne. Dit departement is naast zijn wijn ook bekend om zijn truffels en ganzenlever. Aangeplante witte druivenrassen zijn o.a. sauvignon blanc, sémillion, muscadelle en ugni blanc voor rood wordt er gewerkt met; cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en malbec.

Rode wijn uit de Côtes de Gascogne

In Gers departement wordt naast Vin de Pays Côtes de Gascogne ook Armangnac gemaakt. Dit is een distilaat van wijn. Bekende witte druivenrassen uit deze streek zijn; gros manseng, sauvignon blanc. ugni blanc & chardonnay. Bekende rode druivenrassen zijn; cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en malbec. Bekende wijnen uit de streek zijn onder andere de wijnen van Domaine Horgelus zoals de Colombard & Sauvignon Blanc blend.