0
  • Lorem ipsum

De 5 beste wijn-spijs combinaties die je kunt bedenken

8 Oct 2019
door Yvonne

De 5 beste wijn-spijs combinaties die je kunt bedenken

Over smaak valt niet te twisten, zegt men. Maar onderstaande combinaties zijn wel echt episch hoor!
Afgelopen zomer hebben we veel geëxperimenteerd met kokerij en passende wijnen.
Dus ja, ik heb ze uit de praktijk. Daarom geen hoogdravende happen met ingewikkelde wijnen…. Nee, gewoon lekkere wijn, met lekkere ingrediënten. Heb je een aanvulling? Dan wil ik die natuurlijk graag weten! Voor nu: enjoy!

  

Champagne en een frietje mayo

Twee van mijn favorieten. Bubbels, en goed gebakken friet, met een klodder (bij voorkeur: homemade) mayo.
Gek?

Neejoh! want de smaak van friet en deze zoet/kruidige wijn versterken elkaar juist. De belletjes van de champagne (of andere mousserende wijn) kunnen erg goed op tegen het vettige van de friet en mayo.
 
Eet je graag friet met ketchup? (zoals ik) Probeer daar dan eens een prosecco bij.
Van het zuurtje in de prosecco met het zoetje en zoutje van de friet met ketchup ga je heel gelukkig worden.

Trust me!

 

Riesling en indo food

Nog zo’n favoriet! Indonesisch eten. En dan het allerliefst van Toko Menteng in Voorburg. Wij zitten er met veel plezier een uur voor in de auto.
Palmsuiker, limoensap, vissaus en snoeihete pepertjes maken het tot een keuken die niet gemakkelijk combineert met de meeste wijnstijlen.
Mag ik je voorstellen aan de Riesling? Deze kanjer kan wel tegen een stootje.
Bij voorkeur een wat zoetige Riesling. Het zoetige gaat namelijk perfect bij pittig eten. Maar let op! Zelfs de beste Riesling heeft zijn grenzen, dus wees niet te fanatiek met pepertjes.

 

Sauvignon blanc en geitenkaas

Een match made in heaven! Het ideale huwelijk zelfs… geitenkaas met Sauvignon blanc.
Twee ingrediënten: verfrissend en smeuïg. Ziltig en zurig. Ze verzachten elkaars harde kantjes. Een ideale combi dus!
Geitenkaas in een salade, gewoon los of warm in een ovenschotel; de Sauvignon blanc blijft altijd de beste keuze.

 

Chardonnay en gebraden kip

We nemen een kip. Vullen deze met citroen, knoflook, boter en wat tuinkruiden… tadaa: de beste vriend voor een mooie houterige Chardonnay!
Deze toch wat complexere smaken van de vettige kip hebben het eikenhout en fruit van de Chardonnay nodig als tegenwicht.

 

Sangiovese en pizza

Als je de gelukkige bent die pizza in Italië eet, met zo’n grote groene fles wijn op tafel…. Dan drink je hoogstwaarschijnlijk een Sangiovese.
Deze veelzijdige en van nature tannine- en zuurrijke wijn kan heel veel gerechten aan.
Ennuh: what groes together, goes together.
Goed, pizza groes niet in Italië, maar laten we eerlijk zijn: een Italiaans gerecht, met een Italiaanse wijn klinkt ook gewoon heel logisch toch?

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter