Wijnadvies: wijn bij kaasfondue en wijn bij gourmet - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

Wijnadvies: wijn bij kaasfondue en wijn bij gourmet

21 Dec 2021
door Amanda

De feestdagen staan bekend om lekker eten en drinken. Traditiegetrouw vinden we het heerlijk om aan tafel te kaasfonduen of te gourmetten. We dippen allerlei lekkernijen onder in kaas en bakken verschillende hapjes in kleine pannetjes. De vraag ‘wat eten we?’ is gauw beantwoord, maar de vraag ‘wat drinken we erbij?’ is nèt wat lastiger. Maar geen nood, wij geven je graag wijnadvies voor wijn bij kaasfondue en gourmet. En het fijne is, je kunt de wijn(en) ook direct online bestellen in onze webshop!

 

Welke wijn bij kaasfondue?

Er staat natuurlijk al een blog online over wijn bij kaas waarbij we voor verschillende soorten kaasplankjes een bijpassende wijn adviseren. Zeker even lezen als je nog een wijn zoekt voor bij een borrelplankje! Over wijn bij kaasfondue hebben we nog geen wijnadvies uitgeschreven in een blog. Tot nu dan! Afhankelijk van de kaassoort die je kiest voor de kaasfondue, kies je de wijn. Daarbij geldt: hoe heftiger de kaas, hoe uitgesprokener de wijn. En nog een extra tip als je op echt op safe wilt spelen: kies een wijn uit dezelfde regio als de kaas.

 

Riesling bij kaasfondue

Met stipt op nummer 1 adviseren wij bij kaasfondue om witte wijn te schenken, zoals een mooie Riesling. Een Riesling heeft verfijnde en frisse zuren die heel goed samengaan met het vettige en machtige van kaasfondue. De Riesling zorgt als het ware voor een mooie balans tussen fris en vettig. Zeker bij een Zwitserse kaasfondue met Emmentaler of Gruyère past een Riesling uitstekend.

 

In het online assortiment van Wijnhandel GrapeWine.nl vind je prachtige Duitse Riesling, maar ook Oostenrijkse Riesling en zelfs Franse Riesling. Onze aanraders voor Rieslingwijnen bij kaasfondue zijn:

 

  1. DREISSIGACKER Riesling Organic (€13,75): een Duitse Riesling met een prachtige kristalhelder lichtgele kleur. De bloemige aroma’s en tonen van rijpe groene appel verwennen de neus. Een krachtige en intense smaak waarbij de verrukkelijkheid lang op de tong aanwezig blijft, een droge afdronk.
  2. GUSTAVSHOF Riesling "Kalkstein" Trocken (€12,95): een expressieve Duitse Riesling met ingetogen zuren en heel subtiel een licht zoete toon. Een Riesling van hoog niveau!

 

Muscadet bij kaasfondue

Een knisperende en frisse witte wijn is de Muscadet. Met een lichte en frisse smaak past deze ook perfect bij een avondje kaasfonduen, zeker als je de wijn iets neutraler wilt houden. De Muscadet is ook hier een fraaie tegenhanger van de vettige kaas. Juist het contrast maakt dat Muscadet en kaasfondue elkaar aanvullen. Ga je genieten van een Franse kaasfondue met Comté dan is de Muscadet een goede keuze. Onze Muscadet tip:

  • DELAS FRÈRES Muscat De Beaumes De Venise Démi (€9,95): een aromatische witte wijn, fruitige aroma’s en een delicate frisheid. Mooie afdronk met een vleugje citrus.

 

 

Welke wijn bij gourmet?

Bij gourmetten bestaat het eten uit allerlei verschillende hapjes. Dat maakt dat het kiezen van een wijn bij gourmet een uitdaging kan zijn. Niet voor ons hoor! Wij adviseren voor de wijnkeuze bij gourmet rode wijn, zoals een mooie Merlot. Merlot-wijnen zijn zacht van smaak en vaak echte allemansvrienden. Dit komt omdat de smaak van Merlot niet wegvalt bij gourmet maar ook dat de smaak niet overheerst waardoor je het eten niet meer proeft. Kortom: met een Merlot zit je gegarandeerd goed als je gaat gourmetten. Bovendien, als je zelf de marinades en sauzen maakt, kun je ook een scheutje Merlot toevoegen. Zo sluiten wijn en spijs helemaal op elkaar aan. Mooie Merlots voor gourmet zijn:

  • DOMAINE HORGELUS Merlot & Tannat (€7,55): een heerlijk droge Franse rode wijn met tonen van rijpe kers, bramen en tabak. Een ongekend zachte smaak met een mooie ronde afdronk.
  • VIGNOBLES MAGNAUDEIX Le Tertre De Sarpe (€15,95): een droge rode wijn uit Frankrijk die we met recht een Merlot met klasse noemen. Fijne niet te zware smaak met ronde tannines.

 

Bestaat het gourmetten voornamelijk uit vis en groentes? Dan adviseren we een volle witte wijn, zoals Chardonnay. Onze tip:

  • THE FISHWIVES CLUB Chardonnay WO Western Cape (€9,60): een ronde, romige en tropische Chardonnay uit Zuid-Afrika zonder hout. Aangenaam te combineren met gegrilde vis (met romige saus), pastagerechten en charcuterie. Leuk detail: het ludieke etiket zal al gauw de nodige conversatie op gang brengen.

 

Gratis wijnadvies via WhatsApp

Een beetje hulp bij het uitzoeken van de juiste wijn is nooit weg. Daarom is het bij Wijnhandel GrapeWine.nl mogelijk om via WhatsApp gratis wijnadvies aan Arjan te vragen. Heb je een wijnvraag of kun je wel een beetje (extra) hulp gebruiken? Stuur dan een berichtje naar telnr. 06 – 38 61 23 62. Zo weet je zeker dat je altijd wijn bestelt die bij jou of de gelegenheid past!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter