Wijnblog - Foolproof (paas)-ontbijt - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

Foolproof (paas)-ontbijt

16 Apr 2017

Wat is Pasen zonder paasontbijt? 

Een gewone rustige zondag (of maandag). Dat wil toch iedereen?! Daarom hier hét recept.

Met onderstaand recept ben je een échte, relaxte keukenprins(es). Shine! 

 

- Gegrilde plakken brood. Belegd met gerookte (duurzaam gevangen) zalm, gegrilde groene aspergetips, romige hollandaisesaus en een gepocheerd eitje -
 

Het is dus ongeveer de vergemakkelijkte versie van "Eggs Benedict".

Hollandaisesaus maakte ik gemakkelijk en snel met een staafmixer. Yes! zo kan het dus ook.

Wij aten vandaag brioche brood, maar met andersoortig brood is het zeker ook enorm lekker!

 

Lekkah! Hier het recept:

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

Voor de "eggs":

<3  4 plakken (Brioche) brood 

<3  Gerookte zalm in plakken (pakje 100 gram)

<3  Groene aspergetips (pakje 100 gram)

<3  2 Eieren

<3  250 gram liefde

<3  Beetje zout, beetje peper

 

Voor de hollandaisesaus:

<3  100 gram ongezouten (room)-boter

<3  3 eidooiers

<3  Theelepel water

<3  Beetje vers citroensap / of azijn

<3  Snufje zout

 

Voor het pocheren:

<3  Grote pan met water

<3  Scheut azijn

<3  Schuimspaan

<3  Lepel

<3  Stuk keukenpapier op een bord

 

En dan:

Stap 1: Saus maken.

  • Smelt de boter in een steelpannetje totdat het helemaal gesmolten is.

  • Giet de gesmolten boter in een schenk kannetje.

  • Splits de eieren en doe de dooiers in een hoog bakje.

  • Voeg een theelepel water, scheutje citroensap of azijn en wat zout toe.

  • Zet de staafmixer erin en mix it!

  • Giet langzaam (echt langzaam!) de gesmolten boter toe.

  • De saus gaat nu steeds dikker worden.

  • Laat nu eventjes rusten en ga verder met het pocheren van de eitjes:

 

Stap 2: Eitjes pocheren.

  • Breng een grote pan water aan de kook.

  • Giet er een scheut azijn in het water.

  • Maak met een lepel een draaikolk in het water.

  • Breek een eitje open boven de draaikolk en laat het eitje er voorzichtig inglijden.

Now we wait:

3 minuten = flubberig ei

4 minuten = medium ei

5 minuten = stevig ei

  • Ondertussen: gril de eerst de asperges en dan het brood in een panini grill, tosti grill of in een pan.

  • Schep het ei, met een schuimspaan, uit het water en laat uitlekken op het keukenpapier.

 

Stap 3: Opmaken

 

Bijvoorbeeld:

Bordje;

Plakken brood;

2 plakken zalm op brood;

Asperges eroverheen;

Leg het eitje erop;

Saus met lepel over het ei, de zalm en asperges sprenkelen;

Beetje peper, beetje zout.

 

En dan:

Serveren en genieten!

 

Lekkere bubbel erbij?
Serveer voor een extra feestelijke "schwung" met een glaasje Crémant d'Alsace Emotion uit ons assortiment.
 

Vrolijk Pasen allemaal!

Lieve groeten,

Yvonne

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter