Suikerbossie: Zuid- Afrikaanse wijn uit de West-Kaap - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

Suikerbossie: Zuid- Afrikaanse wijn uit de West-Kaap

23 Jun 2020
door Amanda

Wat een leuke naam hè? Suikerbossie! Het doet je misschien denken aan suikerspin (een bossie suiker op een stokje), maar deze speelse naam heeft alles te maken met Zuid-Afrika. In de West-Kaap wordt namelijk wijn gemaakt door wijnhuis Boer & Brit. Een beetje verwarrend misschien, want wat hebben een Boer en een Brit met Zuid-Afrika en wijn te maken? Daar gaan we eens induiken!

 

Van aartsrivaal tot wijnvriend

We gaan even ruim 100 jaar terug in de tijd. In Zuid-Afrika heerste toen de Tweede Boerenoorlog. Een oorlog tussen Boeren (dit zijn afstammelingen van Nederlandse kolonisten) en Britten. De voorouders van de oprichters van wijnhuis Boer & Brit vochten als vijanden tegen elkaar. De ene een zeer prominente Boer met de naam Paul Kruger, de ander – logischerwijs – een Brit met de naam John French, een veldmaarschalk. Nu gaan we hier geen hele geschiedenisles geven, maar de strekking is duidelijk: deze twee personen waren gezworen vijanden. Wat deze mannen toen niet wisten, is dat ruim 100 jaar later hun afstammelingen – Stefan Gerber (Boer) en Alexander Milner (Brit) – de handen ineen sloegen. Wijnhuis Boer & Brit in Paarl, één van de grootste wijnregio van Zuid-Afrika, was een feit!

 

 

De strijdbijl is begraven en hun missie is om wijnen te maken die zo intens en oprecht zijn als de strijd die hun voorouders hebben gevochten. Of, zoals ze zelf zeggen op hun website: “Met het lichaam van een boer en de neus van een Engelsman - je kunt niet fout gaan”. 

 

Suikerbossie uit Zuid-Afrika

De Afrikaanse wijn ‘Suikerbossie’ is één van de labels die wijnhuis Boer & Brit heeft. Een naam die eigenlijk direct bij hangen. Niet zo gek, want het is afkomstig van een Afrikaans volksliedje over de ware liefde waarbij het als een soort koosnaampje wordt gebruikt. Een koosnaampje voor wijn dus! Mocht je benieuwd zijn hoe dat Afrikaanse volksliedje klinkt, dan verwijzen we je graag naar de ‘Learn Afrikaans. no.6. 'Suikerbossie ek wil jou he', traditional song lesson’-video. Zo leer je ook gelijk een paar woorden Afrikaans!

 

 

Daarnaast is ‘Suikerbossie’ ook de Afrikaanse benaming voor de nationale bloem de Protea, die ze ook wel ‘Suikerbos’ noemen. Je ziet: die koppeling met een suikerspin is zo gek nog niet!

 

Zuid- Afrikaanse witte wijn van Boer & Brit

Onder het wijnlabel Suikerbossie vind je drie verschillende wijnen van Boer & Brit. Zo hebben ze een rode wijn, een witte wijn en een mousserende wijn. De rode – en de witte wijn heeft GrapeWine in het assortiment!

 

  • Boer & Brit, Suikerbossie Ek wil jou hé Shiraz (€6,75): een rode wijn waarin veel fruit de hoofdrol speelt. De warme aroma’s van bramen en kersen verleiden je neus. Je proeft een krachtige wijn met zachte kruiden en wat gestoofde peertjes. De milde tannines zorgen voor een compleet glas wijn met veel smaak! Geschikt voor zowel de kenner als de beginner.
  • Boer & Brit, Suikerbossie Chenin Blanc (€6,75): een veelzijdige, droge witte wijn met de aroma’s van bloemen en groene appel. Een mooie balans tussen de zuren en de frisheid. Pure elegantie en wat ons betreft een mooie wijn voor bij krab.

 

Op zoek naar de wijn voor jou? Laat je adviseren!

Van Afrika tot in Amerika… over heel de wereld wordt wijn gemaakt. Er valt zoveel te proeven! De keuze voor de juiste wijn kan daardoor soms best lastig zijn. Wat te doen? Simpel, gewoon even contact opnemen met wijnkenner Arjan van GrapeWine. Hij voorziet je graag van wijnadvies op maat via WhatsApp, telnr. 06 – 38 61 23 62. Schroom dus niet en stuur jouw wijnvraag gelijk door! Zowel zakelijke relaties als particulieren mogen geheel vrijblijvend een beroep op hem doen. Kom maar door dus met die wijnvragen!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter