0
  • Lorem ipsum

Waarom rode wijn gekoeld drinken een heel goed idee is

1 Aug 2019
door Yvonne

Waarom rode wijn gekoeld drinken een heel goed idee is

 

Rode wijn uit de koelkast. RAAR! Welnee! Juist een heel goed idee.
Het koelen van wijn onderdrukt de tannines en haalt de meer fruitige tonen van de wijn naar boven. Hierdoor wordt de wijn toegankelijker en past hij bij veel zomerse gerechten .

Je vraagt je bijna af waarom we ooit begonnen zijn met het drinken van rode wijn zonder dat deze gekoeld is….
Wist je dat de term ‘kamertemperatuur’ uit de middeleeuwen komt? De kamers in de woningen toen, waren veel koeler dan nu (21 graden).
Het is daarom belangrijk om bij rode wijn te letten op de maximale temperatuur.
Doorgaans is dit 16 tot 18 graden. Bij een jonge rode wijn kan dit zelfs 12 graden zijn. Gekoeld dus.

 

Hoe dan?

Ga je voor vollere, meer krachtige rode wijnen?
Deze kun je koelen op 16 a 18 graden (een kwartiertje in de koelkast)

Rode wijn hoeft niet té lang in de koelkast te staan, 30 minuten is vaak al voldoende!
Voor de optimale smaakbeleving haal je deze 15 minuten van tevoren uit de koelkast.

Wil je de wijn sneller koelen? Stop 'm dan in de vriezer! Ook met 15 minuten in de diepvries zorg je er namelijk voor dat de smaak van de wijn niet verloren gaat.

 

Beloof mij één ding; gooi nooit, maar dan ook nooit een blokje ijs in je wijn.
Je verdund hiermee de wijn met water en de smaakbeleving gaat hiermee verloren. Zonde!
Wat je wel zou kunnen doen: doe een ijsblokje in het wijnglas, laat 'm rond walsen en haal deze uit je glas voordat je de wijn inschenkt.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter