Thuis bezorging binnen 1-3 werkdagen
Wijn voor Levensgenieters!
Nooit meer sjouwen met dozen wijn
Van 09:00 - 20:00 Live advies via Whatsapp!

Wél lekkere alcoholvrije wijn

Wél lekkere alcoholvrije wijn

Ik maak het mijzelf niet makkelijk als ik besluit de hele maand januari geen alcohol te drinken. Waarom? Goede vraag … Mijn vriend heeft de kelder vol fantastische wijnen staan. En bovendien vind hij elke dag bijzonder genoeg om, en ik citeer: “een mooi flesje op te trekken”.

Ik maak het mijzelf niet makkelijk als ik besluit de hele maand januari geen alcohol te drinken. Waarom? Goede vraag …

Mijn vriend heeft de kelder vol fantastische wijnen staan.
En bovendien vind hij elke dag bijzonder genoeg om, en ik citeer: “een mooi flesje op te trekken”.

Waarom dan toch zo dapper om (in ieder geval) een maand lang over te stappen op alcoholvrij.
En nu, op de valreep van januari snak ik naar een goed glas wijn.

Inderdaad, op een doordeweekse donderdag. Middenin de week, als ik mij morgen om 7.30 uur bij de tandarts mag melden.

Droge januari, morgenvroeg naar de tandarts …. en tóch een glaasje wijn … ?

Kan!


Alcoholvrije wijn heeft jarenlang te kampen gehad met een superslechte reputatie. Net als alcoholvrij bier.

En omdat steeds meer mensen graag wat meer aandacht besteden aan hun gezondheid, is dat een goede drijfveer voor veel wijnboeren om in te spelen op deze trend.

Denk je dat alcoholvrije wijn zoet en smaakloos is… en vind je dat het niet te vergelijken is met wijn?Drink, en bestel je het daarom nooit?

Think again!

 

Kijk. Het zit zo; tijdens de vergisting van de druiven veranderd de natuurlijke druivensuiker in alcohol.

En bij de “osmose distillatie” wordt de alcohol weer uit de wijn gefilterd.
Althans, zo ging het vroeger!

Waardoor je dus inderdaad smakeloze, veel te zoete, wijn dronk.
Want door de hoge temperaturen werd er een hoop smaak onttrokken.

Anno nu is de nieuwste techniek, en een echte trend, het verwijderen van alcohol door de wijn in etappes vacuüm te trekken.

Dit gebeurd op lage temperatuur, waardoor de fijne zuren en balans behouden blijven.


Ok. Eerlijk is eerlijk… Er verdwijnt wel iets van het karakter, maar de wijn behoudt veel meer van zijn smaak en aroma. 

En zoetig zal het ook voorlopig blijven.

Want, hoe ironisch, alcohol maskeert de zoete en fruitige smaak van de wijn.

Het is dus belangrijk bij het maken van alcoholvrije wijn dat de druiven karaktervol zijn. Zoals die van onze Stein bijvoorbeeld.
Een karaktervolle, iets zoetige, alcoholvrije wijn.

Ik drink vanavond lekker een glas. Of fles. Of twee.
Want dat maakt dan ook niet meer uit.

Benieuwd geworden? Check onze alcoholvrije wijnen.

Santé!
Yvonne

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Gratis verzending!

In NL vanaf € 35,00 & in BE - DE vanaf € 69,00

Wijn voor de levensgenieter

Ruim 220 verschillende wijnen!

Live persoonlijk advies

Bel of WhatsApp