Wie zoet is, krijgt…wijn! (een passend cadeau deze feestdagen) - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

Wie zoet is, krijgt…wijn! (een passend cadeau deze feestdagen)

13 Nov 2019
door Amanda

Wie zoet is, krijgt…wijn! (een passend cadeau deze feestdagen)

Elk jaar in aanloop naar de feestdagen is er weer die ene prangende vraag: wat zijn leuke cadeau-ideeën voor Sinterklaas, kerst en Oud & Nieuw? Zeker als de ontvanger van jouw cadeau aangeeft “alles al te hebben wat zijn hartje begeert”, vind je het misschien lastig iets uit te zoeken. Goed nieuws: zo lastig is het zoeken naar een cadeau niet. Een fles wijn cadeau valt namelijk bij veel mensen goed in de smaak. Letterlijk, maar ook figuurlijk.

Waarom wijn cadeau geven?

De feestdagen staan in het teken van gezelligheid. Daar hoort natuurlijk een feestmaal bij en daarmee ook een heerlijke fles wijn. Ongetwijfeld weet de ontvanger wel een gelegenheid om daarvan te gaan genieten. Of je nu een cadeau zoekt voor je familielid, voor je getrokken lootje of voor je collega of werknemer – met een goede wijn zit je bijna altijd goed.

Hoe kies je dé wijn?

Het leukste is natuurlijk als je niet de eerste de beste fles wijn uit het schap pakt om cadeau te geven. Zo maak je het wijncadeau nog persoonlijker. Maar hoe kies je dé wijn? De belangrijkste tip: kijk goed wat de ontvanger graag drinkt. Neem bijvoorbeeld een kijkje in zijn of haar wijnrek. Of check het etiket op de fles wijn die de persoon zelf schenkt. Misschien kun je een soortgelijke wijn vinden, bijvoorbeeld uit dezelfde streek. Een andere optie is om een wijn cadeau te doen die past bij het favoriete eten van de persoon.

Een paar favoriete wijnen

Wat nu als je de ontvanger niet zo goed kent? Dan is een persoonlijk wijncadeau kiezen wat lastiger. In dat geval kun je op safe spelen door te kiezen voor een wijn die altijd goed is. Een lekkere rode wijn bijvoorbeeld. Wat dacht je van een rode wijn uit Spanje, het land van de Goedheiligman? Een heerlijk voorbeeld is de Matsu el Picaro 2018, die ook na het heerlijk avondje op 5 december nog een feestje is om te drinken. Voor de liefhebbers van witte wijn kunnen we uit Spanje onder andere de Bodegas Comenge Verdejo van harte aanbevelen. Deze intense wijn met aroma van onder meer exotisch fruit zal de ontvanger zeker verrassen.

Voor wie Portugese wijn verkiest boven Spaanse of Franse, is een heerlijke port een goede optie. Deze Vintage Port met aroma’s van zwarte bes, braambes en iets kruidigs zal menig portliefhebber goed smaken.

Voor Oud & Nieuw is een mousserende wijn natuurlijk het leukst. Hoe kun je het nieuwe jaar beter inluiden dan met bubbels? Met een goede fles champagne of prosecco sla je de plank zeker niet mis op de eerste dag van het jaar. Kies bijvoorbeeld voor deze champagne van Laherte Frères, afkomstig van de Franse wijngaarden en met een complexe geur met rijp wit fruit die je zal verassen.

Of doe een wijnpakket cadeau

Wat is er nu leuker dan één fles wijn cadeau krijgen? Juist, een feestelijk wijnpakket natuurlijk. Een pakket met diverse soorten witte wijn, rode wijn en rosé – allemaal van kwaliteit – is een goed idee als je iemand echt wilt verrassen. Wij verkopen bijvoorbeeld wijnpakketten met 6 flessen en pakketten met 9 heerlijke flessen wijn. Je kunt kiezen tussen een doos met enkel witte of rode wijn of juist een mix van beide.

Ook een leuk cadeau-idee is een fles wijn in een houten kistje. Bij GrapeWine.nl kun je zelfs wijn in houten kistjes met een vlak van krijtbord bestellen. Zo kun je het kistje van een persoonlijke boodschap voorzien.

Extra tip: relatiegeschenken op maat

Wilt u een heerlijke fles wijn cadeau doen aan uw zakelijke klanten? Dan denken wij als GrapeWine.nl graag met u mee. Voor zakelijke klanten bieden wij relatiegeschenken op maat. Een heerlijke fles wijn, een klein flesje, een heuse proeverij of een combinatie van wijnsoorten – wij kijken graag wat bij uw relatie past. Een ware wijnverrassing gegarandeerd!

Dus, wie zoet is, krijgt…wijn!

Dus wil je er zeker van zijn dat jouw cadeau in de smaak valt? En is jouw ontvanger zoet genoeg geweest voor een leuk cadeau? Neem dan zeker een kijkje in het uitgebreide wijnassortiment van GrapeWine en zoek via de categorieën een wijncadeau uit dat bij jouw ontvanger past. Met een assortiment van 260 speciaalwijnen is er voor ieder wat wils.

Heb je advies nodig over een passend wijncadeau? Laat het ons weten! Wij denken graag mee.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter