Wijncadeau met de feestdagen - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

'Wijncadeau | 5 geweldige redenen om wijn cadeau te geven'

21 Oct 2020
door Amanda

Niet zonder reden is een wijncadeau geliefd onder velen. Zowel om te geven als om te krijgen. Of het nu is voor een zakenrelatie, een etentje of een bijzonder jubileum, een wijngeschenk valt bijna altijd wel in de smaak. Letterlijk en figuurlijk. Maar wat maakt wijn dan zo’n geschikt cadeau voor bijna elke gelegenheid? Dit zijn 5 redenen om juist een fles wijn cadeau te doen.

 

Wijn is een cadeau met een verhaal

Er is bijna geen cadeau zo persoonlijk als een fles wijn. Achter elke fles wijn gaat een verhaal schuil. Misschien wel een verhaal dat specifiek bij de ontvanger past. Zo kun je iemand met een grote voorliefde voor Frankrijk verrassen met een echte Franse Chardonnay. Of je kunt een wijnsoort geven die diegene eerder op een bijzonder moment heeft gedronken. Achter elke fles wijn gaat wel een verhaal schuil. Van de herkomst van de wijn tot het wijnhuis waar de fles vandaan komt of misschien wel een bijzondere druivensoort. Dat maakt een fles wijn een cadeau met een verhaal.

 

Witte of rode wijn valt altijd in de smaak

Het is best lastig om een origineel cadeau te bedenken dat ook nog in de smaak valt. Bij veel producten loop je het risico dat iemand het al heeft of er niet veel mee kan. Zo kun je met de beste bedoelingen iets leuks voor in huis cadeau geven, maar misschien past dat net niet in het interieur. En als je een bosje bloemen cadeau doet, heb je kans dat je niet de eerste bent die een boeket geeft. Een wijngeschenk is daarentegen een cadeau waar iemand altijd wel wat mee kan.

 

Wil je zeker weten dat je met jouw fles wijn goed zit? Bekijk dan onze wijncadeaus. Daar vind je de lekkerste speciaalwijnen die perfect zijn om feestelijk verpakt cadeau te geven. Van luxe flessen tot complete wijnpakketten of zelfs een mooie giftbox met bijpassende wijnglazen.

 

Een wijngeschenk is een veilig cadeau

Daarnaast is wijn een perfect cadeau om te geven aan een gastheer of gastvrouw die je juist minder goed kent. Er bestaan genoeg “veilige” keuzes qua wijn die bij bijna iedereen in de smaak vallen. Zo is een goede Bordeaux of Bourgogne bijna altijd goed. Voor echte wijnkenners is champagne ongetwijfeld een perfecte veilige keuze. Verwacht je dat de ontvanger geen grote wijnkenner is? Dan is een meer fruitige wijn een goede keuze. Bijvoorbeeld een wijn uit Chili of Australië. De kans is groot dat zo’n wijn met zijn volle en fruitige smaak ook bij onervaren wijndrinkers een succes is.

 

Wijn is een beleving

Een wijngeschenk is niet alleen een product: het is een beleving. Elke fles proeft anders, zo zal de echte wijnkenner inmiddels wel weten. Ook serveer je een echt goede fles wijn vaak op speciale momenten. Bij een heerlijk diner, op een ontspannen vrijdagavond of misschien wel voor een bepaald feestje of jubileum. Daardoor is wijn onderdeel van een beleving. Daarom geef je iemand met een goede fles wijn niet alleen “iets”, maar doe je diegene eigenlijk een mooie beleving cadeau.

 

Een wijncadeau kun je meteen serveren

Een laatste reden om voor een wijngeschenk te kiezen: je doet daarmee meteen iets functioneels cadeau om direct van te genieten. Als je bijvoorbeeld bij iemand blijft eten, dan vraagt dat feestmaal natuurlijk om een passende wijn. Door met een zorgvuldig gekozen fles wijn aan te komen, heb je meteen iets om het feestmaal nóg lekkerder te laten smaken. Wie weet kun je dan zelf ook een paar slokjes van jouw met zorg uitgezochte wijn proeven. Ook niet verkeerd!

 

Gratis wijnadvies via WhatsApp

Weet je niet welk wijncadeau bij jouw ontvanger past? Arjan geeft je graag persoonlijk wijnadvies. Of je nu wilt weten welke wijn bij jouw ontvanger past of op zoek bent naar een passende fles voor bij jouw diner, hij beantwoordt je vragen graag. Gewoon via WhatsApp!

 

Stuur een WhatsApp-bericht naar telnr. 06 – 38 61 23 62. Dan zorgt Arjan ervoor dat jij razendsnel een reactie met dé wijntip ontvangt van een echte wijnkenner. Zo weet je zeker dat je met jouw wijncadeau een goede keuze hebt gemaakt en punten scoort!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter