Wijnen tijdens corona: voor deze wijnen blijf jij écht wel thuis - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

Wijnen tijdens corona: voor deze wijnen blijf jij écht wel thuis

1 Apr 2020
door Amanda de Bruin-Wiegman

Het lijkt erop dat we met z’n allen nog wel even binnen zitten. De maatregelen om het coronavirus te beteugelen zijn verlengd. Tot 28 april 2020 zetten we dus ons beste beentje voor en maken we er thuis wat gezelligs van. Bij GrapeWine.nl zien we het maar zo: een beetje extra quality time is nooit weg. Al helemaal niet onder het genot van mooie en verrukkelijke wijnen die je bij ons gewoon veilig online kunt bestellen.

Wijn online kopen tijdens corona

We moesten onlangs wel een beetje lachen. Weet je wat mensen als één van de eerste dingen gaan hamsteren? Precies: wijn! Als wijnliefhebbers bij uitstek snappen wij dat natuurlijk helemaal. Als er dan tóch een lockdown komt, heb je maar al te graag een doosje (of twee) van jouw favoriete rode wijn of mousserende wijn op voorraad staan.

Met de huidige maatregelen vanuit de overheid is het verstandig om zoveel mogelijk binnen te blijven. Gelukkig leven we in een tijd waarin we veel online kunnen shoppen. Lekker vanuit je luie stoel online wijn bestellen is ten eerste heel veilig volgens de voorschriften van het RIVM, én je hoeft niet bang te zijn dat je voor een leeg schap staat. Ons wijnassortiment maakt online wijn kopen een heerlijke ontdekkingsreis.

Wijntips voor de thuisblijvers

Om die ontdekkingsreis en thuisblijfperiode wat aangenamer en bovenal gezelliger te maken, hebben we een speciale wijnselectie gemaakt. Het was nog moeilijk kiezen, maar we weten zeker dat de volgende wijnen ieders smaakpapillen laten genieten.

Witte wijn uit Nederland

Laten we beginnen met een prachtige witte wijn uit ons eigen land. De Nederlandse witte wijn ‘Blanc+’ is een voorbeeld van gedurfd Zeeuws ondernemerschap. Wijngaard ‘De Kleine Schorre’ produceert sinds 2001 wijnen die passen bij de welkbekende delicatessen uit Zeeland. Denk aan onder andere mosselen, oesters en natuurlijk de Oosterscheldekreeft. Wij krijgen spontaan trek! De gekozen druivenrassen pinot blanc en pinot gris passen als een perfecte match bij deze lekkernijen uit Zeeland. De Blanc+ is sappig, bijna tintelend fris op de tong, je ruikt het fruit van citrus, appel en peer en voor de gevorderde wijnkenners een kleine hint van kruidigheid.

Bestel de Blanc+ voor € 15,95 per fles en ontvang je bestelling binnen 3 werkdagen gemakkelijk thuisbezorgd.

Rosé uit Frankrijk

Denk je aan rosé, dan denk je vast aan de zomer. Maar met de hoge voorjaarstemperaturen waarvan we nu al mogen genieten, is een rosétje helemaal geen slecht idee. Sterker nog, als je de rosé wijn van Domaine Horgelus hebt geproefd smaakt het naar meer. We hebben je alvast gewaarschuwd ;-) Wij omschrijven deze wijn het liefst als een wijn die uit je glas spettert! Niet letterlijk natuurlijk - dat zou zonde zijn - maar de spetterende aroma’s zijn een ware beleving voor de neus. En dat is eigenlijk niet zo gek. De druiven cabernet, tannat en merlot worden geoogst tussen 03.00 uur ‘s nachts en 11.00 uur ’s ochtends. De aroma’s van de druiven worden zo optimaal bewaard. Dat ruik je niet alleen, dan proef je ook! Met frisse fruittonen als framboos en rode rozen en een fruitige, droge smaak laat deze rosé je vanuit huis even wegdromen naar een zonnig vakantiegebied.

Shop de Domaine Horgelus rosé voor € 6,95 per fles en leg je zonnebril alvast klaar!

Mousserende wijn uit Italië

Na zoveel weken thuis zitten, wordt het misschien ook wel een beetje saai. Je hebt tig series gebingewatcht, het huis van boven naar beneden opgeruimd… het is tijd voor wat spanning! We sluiten dan ook af met een mousserende wijn, oftewel een wijn met een bubbeltje. De GIOL Pinot Grigio extra dry spumante is afkomstig van één van de oudste prosecco wijnhuizen in Italië en het ligt vlakbij Venetië. Op de wijngaard blijft het ‘s nachts gemiddeld tussen de 28-30 graden waardoor de wijn een aangename zuurgraad en fris aroma krijgt. De smaak is fruitig, denk aan appels en perziken met een aangenaam zuurtje. De neus wordt verwend met bloemige aroma’s van blauwe regen en acaciabloesem. Oftewel, heerlijk als aperitief thuis op het balkon, in de achtertuin of gewoon lekker aan de eettafel.

Bestel de GIOL Pinot Girgio extra dry spumante voor € 14,95 per fles en ontvang je bestelling binnen 3 werkdagen stevig verpakt thuisbezorgd.

Nog meer wijnen ontdekken tijdens corona

Stel dat de maatregelen na 28 april nog verder verlengd worden, verleng dan ook je wijnreis! Ontdek en proef verschillende wijnen met het wijnabonnement van GrapeWine. Elke maand ontvang je van ons 3 flessen wijn en je mag zelf kiezen of je wit, rood, een combinatie of een complete verrassing wilt. Je zit nergens aan vast en je kunt opzeggen wanneer je wilt. Zo weet je in elk geval zeker dat je tijdens corona kunt blijven genieten van heerlijke wijnen, direct van de boer.

 

Wij maken in elk geval een flesje open en proosten op een goede gezondheid. Santé, and stay safe!

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter