Wijnblog - 4 heerlijke kerstcadeaus voor de wijnliefhebber - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

4 heerlijke kerstcadeaus voor de wijnliefhebber

5 Dec 2019
door Yvonne

Its beginning to look a lot like Christmas!
Tijd voor het shoppen van cadeautjes dus!
Zoek je een goed cadeau voor een echte wijnliefhebber?
Lees dan zeker even verder!

Stilio, Primitivo di Manduria 2017

Een wijn waar je stil van wordt. Niet alleen door het gewicht (2 kilo!) en de krachtige uitstraling van de fles, maar vooral van de inhoud. Een wijn die menig wijnliefhebber zal waarderen.

Primitivo is donkerrood van kleur. Deze krachtige wijn heeft een hoger alcoholpercentage en is daardoor wat zwaarder en smaakt licht zoetig.
Deze primitivo is door z’n flinke body en fruitige smaak prima te combineren met stevige, kruidige en/of gegrilde gerechten.

Houdt de ontvanger van dit prachtige cadeau van Aziatisch eten? Dan is dit jouw cadeau!

 

Matsu Wijngeschenkdoos

Deze geschenkdoos bevat 3 wijnen. Zij  representeren de generatie waarvan een prachtig portret afgebeeld staat op de fles. 3 generaties wijnmakers op een rij. Zoon, vader en grootvader.

El Picaro (de zoon), is een jonge en fruitige wijn met karakter zonder houtrijping. Goed op elkaar afgestemd zijn de aroma’s van bosbessen bramen aanwezig.
El Ricio (de vader) Deze Biodynamische wijn heeft 14 maanden mogen rusten in Franse eikenvaten.  De wijn is vol en complex met aroma’s van bosbessen, bramen, cacao en iets vanille.

El Viejo (de grootvader), De krachtpatser heeft 16 maanden rust gehad in Frans eikenvaten. De wijnstokken zijn ruim 100 jaar oud. Aanwezige aroma’s zijn bramen, zwarte kersen, cacao, cocos, drop, en een vleugje vanille

De wijnmaker van deze wijnen wilde heel graag eens wijnen maken met ‘oude’ wijnstokken in het Toro gebied. Hij ging op zoek naar oude wijngaarden met een leeftijd ouder dan 60 jaar voor biologische wijnbouw. Tijdens zijn zoektocht vond hij zelfs een wijngaard van 100 jaar oud.

Matsu, dat in het Japans "geduldige balans" betekent staat voor de zoektocht naar perfectie. De Toro streek staat hier om bekend. Deze drie wijnen zijn een opbouw in kwaliteit van dit moderne wijnhuis. Een heel leuk cadeau voor de echte wijnliefhebber (in de dop) en levensgenieter!

 

De Kleine Schorre, Schouwen D®uiveland Blanc+ 2018

Dat lees je goed! Een Nederlandse wijn uit Zeeland.

Voor de echte wijnliefhebber een must eens te proberen en verliefd op te worden.

De Kleine Schorre is een prachtig voorbeeld van gedurfd ondernemerschap. Waar Johan en zijn vader in het begin nog dikwijls niet begrepen werden door de hun omgeving is de wijngaard inmiddels de trots van Schouwen-Duiveland, of eigenlijk: Schouwen D®uivenland.

Johan nam het stuk land over van zijn ouders. Daar werden al generaties land spruiten en andere groenten verbouwd, geen handel waar begin 2000 nog veel in gebeurde. Bovendien lag de passie van Johan niet in groenten verbouwen.

Een van de boeren in de buurt tipte Johan op het eventueel starten van een wijngaard. Johan heeft 3 jaar meegelopen met de wijnmakers van het Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or.  

En zo geschiedde: In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht.


Sekt Rosé – Kloster am Spitz

Een perfect alternatief voor de wijnliefhebber die eens wat anders wil.

Een Sekt, ken je dat?
Het is een mousserende wijn uit Duitsland die op dezelfde manier wordt gemaakt als de mousserende wijnen uit de Champagne.
Dit is een droge, fruitige, zalmkleurige rosé met een frisse geur van bloemen en framboos (voor de kenner: de wijn heeft een fijne mousse). Én 100% biologisch!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter