Wijn cadeau voor wijnliefhebber (cadeau tips!) - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

Wijn cadeau voor wijnliefhebber (cadeau tips!)

27 Oct 2020
door Amanda

Ben je op zoek naar een wijn cadeau voor een echte wijnliefhebber? En wil je dat dat cadeau ook net even origineler en leuker is dan men zou verwachten? Dat zijn precies de wijn cadeaus die je bij wijnhandel GrapeWine.nl vindt! Wij gaan voor geschenken die net even anders zijn dan degene die je ‘gewoon’ in de winkel kunt kopen. Ons aanbod wijn cadeaus is uitgebreid, uniek en altijd verrassend. Daarmee hebben we dus gegarandeerd een wijn cadeau voor elke wijnliefhebber!

 

Wijn cadeau tip 1 – Voor de wijnliefhebber van speciaalwijnen

Degene die een neus heeft voor speciaalwijnen laat zich niet zo snel imponeren. Vaak weet deze wijnliefhebber al best veel over wijn en kan hij of zij een speciaalwijn van een supermarktwijn snel onderscheiden. Zoek je een wijn cadeau voor een speciaalwijnliefhebber? Dan moet je van goede (wijn)huize komen! Het ‘Matsu wijngeschenk’ is een wijn cadeau van 3 flessen rode wijn waarmee je deze wijnliefhebber zeker weten gaat verrassen. De term ‘Matsu’ staat namelijk in het Japans voor ‘wachten’. Elke wijnfles staat symbool voor een generatie van wijnmakers. Oftewel: de zoon, de vader en de opa. Een trilogie van generaties dus! En dat wachten is natuurlijk met een reden. Elke generatie heeft een andere smaak. Zo is de zoon (El Picaro) een jonge rode wijn welke 3 maanden op eiken vaten heeft gelegen, de vader (El Recio) een rode wijn welke 14 maanden op eiken vaten heeft gelegen en de opa (El Viejo) een rode wijn welke is gemaakt van druiven van 80 tot wel 100 jaar oude wijnstokken. Vertel daarbij ook nog dat de wijnen volledig natuurlijk zijn gemaakt en deze wijnliefhebber van speciaalwijnen kan niet wachten om te wijnen te proeven. Het Matsu wijngeschenk is ook erg geschikt als cadeau voor Vaderdag, of als relatiegeschenk.

 

https://vimeo.com/64055633

 

Wijn cadeau tip 2 – Voor de veelzijdige wijnliefhebber

Er valt op wijngebied zoveel te ontdekken en te proeven, dat we heel goed begrijpen dat er wijnliefhebbers zijn die vooral zoveel mogelijk verschillende wijnen willen proberen. Het wijncadeau voor deze veelzijdige wijnliefhebber vind je in ons assortiment wijnpakketten. Van uitsluitend rode wijnen in een wijnpakket tot combinatiepakketten met rode- en witte wijnen. Bij het samenstellen van de wijnpakketten hebben we in het speciaal gelet op de smaak. Zo heb je de keuze in onder andere soepel en rond, stevig en robuust, maar ook in fruitig en fris. Wil je weten voor welk wijnpakket je het beste kunt kiezen? In onze blog ‘Een wijnproeverij thuis organiseren? Deze wijnpakketten maken er absoluut een succes van!’ gaan we specifiek in op elk wijnpakket.

 

Wijn cadeau tip 3 – Voor de genieter van luxe sprankeling

Wijn is natuurlijk al een luxeproduct van zichzelf, maar ook binnen wijn kennen we verschillende luxeniveaus. Een wijnliefhebber die van luxe wijncadeaus houdt, geniet pas echt van een mousserende wijn, zoals champagne of cava. De hele beleving van een champagneglas in combinatie met de mooie belletjes in het glas, geven deze wijnliefhebber het gevoel van ultiem genieten. Precies daarom hebben wij diverse luxe wijn cadeaus voor deze wijnliefhebber in ons assortiment. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ‘Deutz Champagne Brut Classic' in een stijlvolle geschenkverpakking. Deze mousserende wijn is gemaakt van topkwaliteit druiven en heeft een uitgesproken smaak. Kernwoorden zijn: fris, elegant en complex.

 

Mag het nog luxer? Maak dan een verpletterende indruk met de 'Amour de Deutz Rosé Champagne’ welke tezamen met 2 sprankelende glazen is verpakt in een schitterende goudroze giftbox. Deze champagne heeft de absolute wow-factor, omdat het een brut vintage rosé champagne is uit het oogstjaar 2007. Gemaakt van 55% Pinot Noir en 45% Chardonnay. Dit wijn cadeau ademt luxe alom!

Wijn cadeau tip 4 – Voor de gezelschapsdrinker en fijnproever

Met wijn kun je fantastische wijnspijscombinaties maken, maar de echte kers op de taart is natuurlijk om al dat lekkers in goed gezelschap te verorberen. Daar hebben wij de wijnproeverij op het water voor in het leven geroepen! Speciaal voor de wijnliefhebber die houdt van goede wijnen, lekker eten én genieten van het prachtige Westland (Zuid-Holland). Tijdens de mooie vaartocht introduceren wij bijzondere wijnen, vertellen over de geschiedenis, de wijze van productie en laten je volop proeven. Uiteraard met bijpassende hapjes die onze chef-kok speciaal vers bereidt. Je geeft dus niet een simpele wijnproeverij cadeau! Het feit dat de wijnproeverij op een boot, in het Westland en met heerlijke gerechtjes plaatsvindt, staat garant voor een smaakbeleving. Samen ontspannen, proeven en genieten dus! Dit wijn cadeau is ook erg geschikt als bedrijfsuitje of als uitje voor een vrijgezellenfeest.

 

Wijn cadeau tip 5 – Voor de vintage wijnliefhebber

De vintage wijnliefhebber is altijd op zoek naar de meest bijzondere wijnen die in de loop van de jaren beter worden. Een vintage wijn is wijn uit een specifiek oogstjaar. Er wordt dus geen mix (=blend) gemaakt van verschillende oogstjaren. Soms betekent dit ook dat de wijn nog moet rijpen voordat deze helemaal goed op smaak is. Hoe langer je sommige wijnen ongeopend laat rusten, hoe meer ze op smaak komen. Een vintage wijn noemen we ook wel een karakterwijn. De geproduceerde wijn mag helemaal voor zichzelf spreken.

 

Een prefect voorbeeld van een vintage wijn cadeau is de ‘LECLERC BRIANT Champagne Abyss’ uit Frankrijk. Wijnliefhebbers van het oogstjaar 2012 zullen hier zeer mee in hun nopjes zijn. Deze vintage champagne van wijnhuis Leclerc Briant is in 2013 gebotteld, in februari 2016 ontgist en in maart 2016 (een maand later) op de zeebodem gelegd. Pas in mei 2017 werd de champagne weer boven water gehaald. Zie hieronder daarvan een mooie video-impressie. Een uniek verhaal en zeker een uniek wijn cadeau voor een vintage wijnliefhebber!

 

https://youtu.be/Rum-s0wmI5g

 

Hulp bij de keuze voor een wijn cadeau?

Kom je er zelf niet helemaal uit en wil je graag wat extra advies over een passend wijn cadeau? Dat kan snel en gemakkelijk via WhatsApp, telnr. 06 – 38 61 23 62. Wijnfanaat Arjan beantwoordt graag elke wijn gerelateerde vraag en helpt jou dan ook met veel plezier bij de keuze voor een geschikt wijngeschenk. Iemand verrassen met goede en bijzondere wijnen doen we immers graag!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter