Wijnproeverij thuis met de wijnpakketten van GrapeWine.nl - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

Een wijnproeverij thuis organiseren? Deze wijnpakketten maken er absoluut een succes van!

21 Aug 2020
door Amanda

Het thuis organiseren van een wijnproeverij met speciaal samengestelde wijnpakketten heeft zo zijn voordelen. Zo hoef je niet naar huis te rijden (je bent al lekker thuis), je bent in een vertrouwde omgeving en je hoeft niet naar de tijd te kijken. Klinkt als een perfect uitgangspunt voor een geslaagde wijnproeverij, toch? Echt wel! Maar, wat ontbreekt er nog? Precies, een wijnpakket wat bij jouw wijnproeverij voor thuis past!

 

Goed nieuws, want GrapeWine.nl heeft unieke wijnpakketten samengesteld met alleen de allerbeste kwaliteitswijnen. Én, we hebben voor ieder wat wils natuurlijk. Van een wijnpakket met rode wijnen, een wijnpakket met rosé wijnen tot alles er tussenin. Zo hebben we ook gedacht aan wijnpakketten waarbij de smaak centraal staat. Heb je zin in een stevig en robuust wijnpakket? Of ben je meer van een fris en fruitig wijnpakket? Met de verschillende soorten wijnpakketten heb je behoorlijk wat te kiezen, én te proeven uiteraard. Ontdek welk wijnpakket bij jou past, dan bezorgen wij hem snel bij je thuis!

 

Wijnpakket witte wijn

In onze online wijnwebshop vind je op dit moment 2 wijnpakketten met gevarieerde mooie witte wijnen. Zo hebben we het ‘Fris & Fruitig Wijnpakket’ en het ‘Witte wijn Deluxe Houtgerijpt Wijnpakket’. Er valt dus wat te kiezen, en dat is wel zo leuk!

 

Het ‘Fris & Fruitig Wijnpakket’ bestaat uit 6 witte wijnen die afkomstig zijn uit de wijnlanden Frankrijk, Spanje, Zuid-Afrika en Chili. De witte wijnen lenen zich allemaal erg goed voor bij de borrel, maar zijn ook goed te combineren bij lekkere gerechten of zelfgemaakte hapjes. Mocht je nog inspiratie zoeken voor overheerlijke gerechten, kijk dan eens op de receptenpagina.

 

Het Fris & Fruitig Wijnpakket bestaat uit:

  • PACIFICO SUR Chardonnay (€6,35): een Chardonnay met een volle geur van zacht tropisch fruit, wat notigheid en een beetje boter. Heerlijk sappig en fijne zuren.
  • DOMAINE VIC La Source Blanc (€5,99): deze frisse witte wijn heeft aroma’s van appel, bloemen en groene kruiden. Een heerlijke afdronk met een gebalanceerde zuurgraad.
  • ESTEBAN MARTIN Vina Coranto Blanco (€5,99): tropisch fruit en gele appel vermengt zich heerlijk in de neus. De mooie mix van Chardonnay, Viura en Muscat creëert een heerlijke wijn met zachte zuren in de afdronk en een volle smaak.
  • BOER & BRIT Suikerbossie Chenin Blanc (€6,25): een zeer frisse en droge witte wijn met elegantie, mogen we wel zeggen. Bloemen en appel als aroma’s en een heerlijke zuurgraad. Uitstekend in balans!
  • FINCA L'EMPERATRIZ Rioja blanco (€9,65): een frivole witte wijn met aroma’s van perzik, bloemen, grapefruit en citrus. Een verkwikkende afdronk maakt het compleet voor elke wijnproeverij thuis!
  • DOMAINE HORGELUS Colombard & Sauvignon Blanc (€6,95): de aroma’s van deze wijn spetteren uit je glas! Deze witte wijn valt altijd in de smaak, je krijgt er geen genoeg van. In de neus groene kruiden, appel en wat witte bloemen. Op de tong fris en opwekkend met smaakvolle zuren.

Ben je een gevorderde witte wijndrinker, of wil je een stapje zwaarder, dan is het ‘Witte wijn Deluxe Houtgerijpt Wijnpakket’ heel geschikt. Dit wijnpakket is absoluut niet voor de slobberaars maar voor de ultieme genieters van witte wijn. De wijnen uit dit wijnpakket zijn afkomstig uit Frankrijk, Italië, Nederland, Nieuw-Zeeland en Israël. Oftewel, een werelds wijnpakket!

 

Het Witte wijn Deluxe Houtgerijpt Wijnpakket bestaat uit:

  • BORTHWICK Pinot Gris (€12,95): een witte wijn met een intense beleving! Sappige appel, verse peren en een hint van citrus.
  • CASCINA AMALIA Langhe Rossese Bianco (€18,45): een complexe droge witte wijn gemaakt van de zeldzame druif Rossese. Aroma’s van passievrucht, amandel, citrus en acaciabloemen.
  • BETUWS WIJNDOMEIN Linge Wit Cuvée Barrique (€15,95): een robuuste witte wijn uit Nederland met een stevige complexiteit. Denk weidebloemen, geel tropisch fruit en subtiele houtnuances.
  • LE QUARTIER Chardonnay de Melimontant (€9,95): een Chardonnay zoals hij hoort te zijn! Fris met diepgang en een vleugje hout.
  • DOMPEYNAC Chardonnay (€9,95): een strokleurige wijn met goed aanwezige mooie aroma’s van eiken en boter.
  • GALIL MOUNTAIN White (14,95): deze witte wijn uit Israël heeft een mooie blend van viognier en sauvignon blanc, oftewel romigheid en mooie zuren komen samen.

 

Wijnpakket rosé wijn

Het ‘Rosé wijn Deluxe – Wijnpakket’ is perfect als je een wijnproeverij thuis in de zomer wilt organiseren, maar natuurlijk ook als je een voorliefde hebt voor de rosé wijn. De geselecteerde rosé wijnen in dit wijnpakket zijn fris en fruitig en komen uit Frankrijk en Italië. Ontzettend toffe rosé wijnen om te proeven, maar ook om als wijncadeau te geven.

 

Het Rosé wijn Deluxe – Wijnpakket bestaat uit:

  • CASTELLO DI RADDA Rosé (€9,80): prachtige kleur maar ook heerlijk licht in smaak met onder andere framboos, cerise en een beetje kruidigheid.
  • DOMAINE HORGELUS Merlot & Tannat (€6,95): de absolute bestseller in de wijnwebshop! Een droge rosé wijn met frisse fruittonen, zoals framboos en wat rode rozen. De smaak zal je verrassen! Fruitig en knisperend met smaakvolle zuren.
  • ROSÉ INFINI Provence Infinie (€14,95): een heerlijke zachte rosé met aroma’s van aardbeien en ander zomerfruit. De fantastische frisheid die deze rosé wijn meebrengt is typerend voor de Franse Provence regio.
  • JAS D'ESCLANS Cru Classé (€18,95): een ongeëvenaarde rosé wijn met evenwichtig karakter en een ongekende frisheid zoals alleen de familie Wulf dit kan realiseren.
  • GIOL Luisa Frizzante Rose Merlot (€10,95): een bruisende en smaakvolle rosé die heerlijk wegdrinkt.
  • DOMAINE VIC La Source (€5,99): droog, fris en een mooie volle roze kleur. Een glas rosé met aroma’s van rode bessen en framboos.

 

Tip! Voor de fanatieke rosédrinkers onder ons: de blog ‘Rosé wijnen uit de Provence zijn niet voor niets geroemd’ is ook zeker een aanrader om te lezen.

 

Wijnpakket rode wijn

Ben je op zoek naar een wijnpakket met rode wijn voor thuis? Dan brengen we graag het ‘Soepel & Rond – Wijnpakket’ en het ‘Stevig & Robuust – Wijnpakket’ bij je onder de aandacht. Deze wijnpakketten met rode wijn bevatten elk 6 rode wijnen die we hebben geselecteerd op smaak. Voor elke smaak is er dus een passend wijnpakket!

 

Laten we beginnen met het ‘Soepel & Rond – Wijnpakket’. Ideaal voor een wijnproeverij thuis waarbij de proevers van toegankelijke en smaakvolle rode wijnen houden. De rode wijnen uit het wijnpakket komen uit Frankrijk, Spanje en Chili.

 

Het Soepel & Rond – Wijnpakket bestaat uit:

  • BODEGAS SANTO CRISTO Lorce Garnacha tinto (€6,35): een prachtige robijnrode wijn met een lichtpaarse rand. De rijpe bessen, bloemige hinten, aardbeien, bramen en kruiden brengen je in extase.
  • DOMAINE VIC La Source Rouge (€5,99): een rode wijn vol fruit! De sappige smaak, zachte tannines en de kruidigheid in de afdronk maken dit een hele fijne wijn.
  • ESTEBAN MARTIN Vina Coranto tinto (€5,99): een verleidelijke wijn met veel fruit in de smaak en mooie, ronde tannines in de afdronk. Het duo Garnacha en Syrah is top!
  • PACIFICO SUR Carmenère (€6,35): het eigen karakter van deze wijn met cacao, blauwe bes en wat subtiele aardsheid is erg mooi. De intense smaak en zachte tannines maken deze wijn erg aangenaam.
  • FINCA L'EMPERATRIZ Rioja tinto joven "El Pedal" (€9,95): bramen, zwarte bessen, viooltjes en een beetje drop. Deze rode wijn is bijzonder verfijnd met mineraliteit en prettige zuren in de afdronk.
  • DOMAINE HORGELUS Merlot & Tannat (€7,35): droge, rode wijn met tonen van tabak, rijpe kers en bramen. Deze wijn streelt de tong en is fluweelzacht en smaakvol.

 

Wil je next level gaan met rode wijn, dan is het ‘Stevig & Robuust – Wijnpakket’ precies wat je zoekt om jouw wijnproeverij thuis naar het volgende niveau te tillen. De wijnen in dit wijnpakket bevatten een iets hoger alcoholpercentage, dus je moet wel tegen een stootje kunnen zullen we maar zeggen ;-)

 

Het Stevig & Robuust – Wijnpakket bestaat uit:

  • CASA DE DAREI Lagar De Darei (€14,95): een prachtig, rode en volle wijn met op de tong rood fruit, leer en kruidigheid.
  • CASCINA AMALIA Barbera D’Alba (€14,25): prachtige aroma’s vol van kracht en concentratie. De aardse tonen en het donkerrode fruit sluiten heel mooi aan bij zwaardere gerechten.
  • VIGNOBLES MAGNAUDEIX Le Tertre De Sarpe (€15,95): een bordeauxwijn met elegantie. Rijp bessenfruit met een fijne smaak, niet te zwaar, gewoon precies goed met ronde tannines.
  • CASTELLO DI RADDA Chianti Classico (€17,75): een helderrode wijn met de fijne aroma’s van kruidkoek, kers en houttonen. Een verfijnde smaak en een lichte aardsheid.
  • AMAYNA Syrah (€29,95): een ongelooflijke wijn! De intens violette kleur in combinatie met de tonen van donkerrood fruit, rozemarijn, leer en rozemarijn maken deze wijn toch een ultiem genot. Maar niet gehaast! Laat de wijn zich zeker even ontwikkelen in het glas.
  • DOMAINE HORGELUS Phi-Ling (€10,95): deze rode wijn verveelt nooit. Bramen, tabak en rijpe kers zijn de mooie aroma’s in deze wijn die doet denken aan de Bordeauxwijnen.

 

Wijnproeverij thuis met de wijnpakketten van GrapeWine.nl

We hebben in deze blog behoorlijk wat witte wijnen, rosé wijnen en rode wijnen genoemd. Elk wijnpakket is bewust en met veel zorg samengesteld door Arjan. Mocht je daarom een vraag hebben over één van de complete wijnpakketten of juist graag een advies willen ontvangen voor een wijnproeverij thuis? Stuur hem dan een app via telnr. 06 – 38 61 23 62. Je kunt met elke wijn gerelateerde vraag bij hem terecht!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter