0
  • Lorem ipsum

Coppa van wild zwijn met blauwe bessen gel

30 Dec 2019
door Chef Tom

De maand december staat vaak in het teken van drukte en gezelligheid.
Maar het is ook de wild periode . Ree, hert, haas en ook steeds meer wild zwijn.

Nu heb ik een leuk gerecht gemaakt van Coppa van wild zwijn.

Coppa is de gedroogde rauwe ham van het wild zwijn.
Ideaal om als voorgerecht te maken.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Coppa van wild zwijn, dun gesneden. Ongeveer 50 gram per persoon

50 gram Parmezaanse kaas

4 hele dadels zonder pit

100 ml bessen sap

3 gram Agar agar

25 stukjes veld sla

2 eetlepels olijf olie

80 gram pulled porc ( die kan je er extra bij doen)

 

Zo maak je het:

Voor de bessen gel is het belangrijk dat je ook een kleine keuken machine hebt waarmee je een puree kan maken.
Breng het bessen sap aan de kook en meng dit met de agar agar.
Laat het 1 minuut door koken.
Koel het terug in de koelkast

De Parmezaanse kaas gaan we drogen in de oven, zodat we er krokante kruimels van kunne maken.
Leg deze op een bakmat en droog dit op 160 graden voor ongeveer 10 min.

Snij de dadels in kleine stukjes

Als de bessengelei koud is, is deze helemaal hard geworden.
Breek het in kleine stukjes en puree deze in de keuken machine.
Als er een gladde massa is, kan je deze in een spuitzak doen.
Als je die niet hebt, kan je ook met een klein lepeltje verdelen.


Leg de coppa op het bord. Verdeel de bessen gel over de borden.
Verdeel de dadels en veld sla over de borden en druppel een beetje olijf olie erover heen.

Breek het kaaskoekje en leg ze tegen de sla aan. Leuk als ze een beetje opstaan
Als extra kun je gebakken pulled porc er over heen doen

 

Dit drink je erbij:

Arjan: "Wild vraagt om wijn met body! Geen mietje, maar een wijn die gerijpt is op eikenhouten vaten en daardoor voldoende weerstand biedt aan een krachtig gerecht.
De Matsu El Recio is zo'n wijn. 14 maanden 
hout en bepaald geen onbekende met uitgesproken smaken. 
De fles ziet er ook nog eens gaaf uit dus: Santé!!!"

 

Eet smakelijk en een fijne kerst toe gewenst.
Chef Tom

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter