Recept: De lekkerste Zalmlasagne van de Wereld (Recept van Mario Uva) - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

De lekkerste Zalmlasagne van de Wereld (Recept van Mario Uva)

18 Feb 2020
door Yvonne

Het heeft wat voeten in aarde, maar deze lasagne is echt de lekkerste die je gaat eten. 
Een bekende van ons tipte ons op dit recept van Mario Uva (eigenaar van Italiaans restaurant Mario in Wijdewormer).

Een recept voor lasagne met zalm, gepofte tomaatjes en Parmezaanse kaas.

 

Dit heb je nodig voor een grote schaal (6 personen):

 

Zo maak je de zalmlasagne:

Verwarm de oven voor op 100 °C.

De voorbeiding:
Leg de zalm in een ovenschaal en leg het takje rozemarijn erop.
Besprenkel met de witte wijn en bestrooi met peper en zout.
Leg de cherrytomaten (met groen) eromheen.

Doe de pijnboompitten in de kleine ovenschaal. 
Zet de ovenschalen naast elkaar ca. 30 min. in de oven tot de vis gaar is.
Schep de pijnboompitten halverwege om; zo kleuren ze gelijkmatig.
Haal alles uit de oven en laat afkoelen.

De vulling:
Rasp de Parmezaanse kaas.
Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem, op laag vuur.
Meng de rest van de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen (je maakt nu een roux).
Voeg al roerend met een garde in delen de melk toe (Voeg het volgende beetje melk pas toe wanneer de vorige is opgenomen, net zo lang tot er een gladde bechamelsaus ontstaat).
Laat al roerend 2-3 min. zacht pruttelen en breng op smaak met peper en zout.

Doe de dille, bieslook, basilicum, de zongedroogde tomaatjes en de kappertjes de keukenmachine / of in het bakje van de staafmixer en maal fijn tot een gladde massa.
Voeg dit toe aan de bechamelsaus en zet het vuur uit.
Voeg tot slot de 2/3 van de kaas toe en meng alles goed.
Houd de rest van de kaas apart.


Verhoog de oventemperatuur naar 180 °C

De lasagne opbouwen:
Pluk de zalm los met 2 vorken en houd de tomaatjes nog even apart.
Vet de ovenschaal voor de lasagne in.

Bedek de bodem van de ovenschaal met 2 of 3 lasagne vellen.
Verdeel daarover een laagje saus, een kwart van de zalm en daarop weer 2 of 3 lasagnevellen.
Verdeel daaroverheen een laag saus met een kwart van de pijnboompitten en een kwart van de overgebleven geraspte kaas.
Ga zo door tot alles op is; eindig met een laag saus, wat pijnboompitten en kaas.

Bak de lasagne ca. 35 min. in het midden van de oven.
Serveer de lasagne met de gepofte cherrytomaten erop en eventueel wat rucola erbij.

Dit drink je erbij:
Drink bij dit gerecht Pecorino Venea - Prisma 2018. Deze wijn staat voor alles wat Pecorino te bieden heeft, complexe en overtuigende stijl. De aroma's gaan van gele appel, meloen, perzik tot tropische geuren van mango, papaja en typische gele bloemen. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter