0
  • Lorem ipsum

Quiche Lorraine met een twist

18 Feb 2020
door Yvonne

Quiche. Hoe klassiek wil je het hebben. En blijkbaar nog best eenvoudig te maken ook.
Ooit, lang geleden, leerde ik het maken in mijn hotelschool tijd, maar in mij hoofd had ik ervan gemaakt dat het heel veel gedoe was
(waarschijnlijk was dat het destijds na een avondje uit ook).

Afgelopen weekend waren onze wijnvrienden en (schoon)ouders weer bij ons voor een avondje genieten van wijn en lekkernijen.
Iedereen maakt een gang, en wij maakten de hapjes vooraf.
Naast onze empanadas maakten wij ook deze quiche. Klassiek, maar met een twist.

Oja, wij maakten de quiche met een kant en klare bodem van Tante Fanny.
Helemaal handig en lekker! maar als je tijd over hebt maak dan gerust zelf een lekkere bodem.

 

Dit heb je nodig

  • Quichebodem - Tante Fanny
  • 250 gram spekjes
  • 2 sjalotten
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas
  • zout, peper en nootmuskaat
  • Taart - Quiche vorm van 25cm

 

Zo maak je de quiche:

Bak de spekjes in een pan lekker krokant.
Giet het vet af en zet even apart.
Snij de sjalotten en meng deze door de spekjes.
Snij de zongedroogde tomaten in vieren en voeg toe aan het ui-spek mengsel

Meng in een andere kom de eieren, de crème fraîche en geraspte kaas met elkaar.
Voeg ook de zout, peper en nootmuskaat toe.
Voeg de spekjes, uitjes en tomaatjes toe en roer goed door elkaar

Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in het deeg.
Giet hier het mengsel overheen, verdeel het met een spatel eventueel wat gelijkmatiger.

Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 graden gaar en goudbruin.

 

Wat drink je erbij:

Ook deze quiche past perfect bij een mousserende wijn. Of een verfrissende witte wijn.
Zo dronken wij er afgelopen weekend een glas Cremant van Michel Fonné bij.
Maar denk ook zeker eens aan ons nieuwe assortiment van Het Betuws Wijndomein, en dan met name de Johanitter, een smaakvolle witte wijn met tonen van groene appel, peer en citrusfruit. Perfect als aperitief.

Enjoy!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter