Recept: Heerlijke Gemarmerde Chocolademousse - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

Gemarmerde chocolademousse

20 Dec 2019
door Chef Tom

Van chocolade mag je wel zeggen dat dit niet mag ontbreken bij het kerst diner.
Dit recept voor chocolademousse is heel makkelijk te maken.
En geef er gerust een eigen draai aan!

In dit recept heb ik gekozen voor de gemarmerde variant van chocolademousse.
Door 2 kleuren half door elkaar te mengen.

Je kan de chocolademousse in een spuitzak doen en een mooie rozet maken.
Of maak met een lepel een mooie quenelle, zoals in dit recept.

TIP: wat dacht je ervan een likeur toe te voegen aan je chocolademousse!
Als je dat doet, voeg deze dan toe aan de slagroom voor je hem opklopt. 

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

200 gram witte chocolade

100 gram eiwit

60 gram suiker

5 dl slagroom

 

175 gram bruine chocolade

100 gram eiwit

60 gram suiker

5 dl slagroom

Snufje kaneel voor een twist

Sap van 1 citroen

 

Garnituur:

Poedersuiker

Mint takje

Bosbesjes

Frambozen

 

Zo maak je het:

Smelt de chocolade apart van elkaar in een kom, dat kan je au bain marie doen
(Zet een pan warm water op het vuur, niet te hoog! Hierop zet je een kom, door de hitte van het water smelt de chocolade)

Klop de slagroom op (voor zowel de witte als de bruine chocolademousse, deze verdeel je dan na het kloppen)
Als je een likeur toevoegt en je zou dat in maar 1 mousse willen, klop dan de slagroom apart van elkaar.

 

Verdeel de slagroom in 2 gelijke hoeveel heden.

Ontvet een ruime mengkom (eventueel van de keukenmachine) met een beetje citroen.

Klop hierin het eiwit op een hoge snelheid tot een stevige massa.
Voeg tijdens het kloppen de suiker beetje bij beetje toe, zodat het eiwit de tijd heeft om de suiker op te lossen.

Verdeel het schuim in 2 gelijke delen.

1. Spatel de chocolade door het eiwit.
2. Spatel dan de slagroom erdoor.

Voor het marmeren van de chocolademousse, voeg dan de 2 smaken bij elkaar en spatel niet te lang.
Er moeten juist kleur verschillen overblijven.

Laat de chocolademousse zeker 4 uur opstijven in de koelkast.

 

Dit drink je erbij:

Ruby port is voor velen de grote onbekende dessertwijn en dat is zonde.

De fruitige aroma's van deze heerlijke port combineert perfect met het ronde mondgevoel chocolade desserts.

Een echte winnaar als het gaat om wijn spijscombinaties... Geniet!!

 

Eet smakelijk en hele gezellige feestdagen!

Chef Tom

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter