Gekonfijte eendenbout met zuurkool en bramenjus - GrapeWine
0
  • Lorem ipsum

Gekonfijte eendenbout met zuurkool en bramenjus

25 Jan 2020
door Chef Tom

Dit eeuwenoude gerecht wat men denkt dat de Mongolen in het noorden van China hebben ontdekt, hebben de Oost-Europese Joden het verder door Europa verspreid, alleen gebruikten zij geen spek en worst maar met gans of eend. De bramen saus gebruiken wij het zuur in de bramen om het vettige van de eendenbout te neutraliseren.

Wij maken een combinatie van eend en spek,

 

Dit heb je nodig:

4 stuks eendenbout confit. Deze kan je bij de grotere supermarkten krijgen

600 gram bintje aardappelen

200 gram zuurkool

1 laurier blad

4 stuks jeneverbes

3 dl witte wijn

Zout en peper

1 bakje bramen

1 pot runderfond

2 sjalotten

1 eetlepel tomaten puree

3 dl rode wijn

1 tak tijm

4 plakken gerookte spek

 

Zo maak je het gerecht:

 

Schil en was de aardappelen en zet deze op met een beetje zout

Kook de zuurkool apart met de witte wijn, laurier, jeneverbes voor 25 min.

Verwarm de oven voor op 150 graden, en bak de stukken spek in ongeveer 15 min krokant

Giet de zuurkool en aardappelen af en meng deze met elkaar. Je kan altijd een beetje roomboter of slagroom (ongezoet) gebruiken om het een beetje meer smeuïg te maken

Voor de saus maken we de sjalotten schoon en zetten deze zachtjes aan in een steelpan met een beetje olie. Voeg de tijm en tomaten puree toe en roer deze voor 2 min op laag vuur in de pan. Blus af met de rode wijn. Kook deze voor de helft in en voeg de runderfond toe.

Kook deze in tot de gewenste dikheid. Zeef alle ingrediënten er uit. Voeg de bramen toe. Kook deze niet meer te lang, anders worden ze puree

 

Dit drink je erbij:

Arjan: Bij dit gerecht past een pinot noir. Deze pinot van Gravel and Loam uit Nieuw Zeeland is perfect. Niet te zwaar, klein beetje hout en iets body.

 

Eet smakelijk!
Chef Tom

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter