0
  • Lorem ipsum

Zoete aardbeien met Hangop (en een beetje wodka)

1 Mei 2020
door Chef Tom

Fruit en wijn? Een heel goed idee!
In wijn vind je ook vaak de geur van aardbeien terug. Weet je waarom?
Even technisch; Furaneol, de organische verbinding die ook in aardbeien zelf deze geur veroorzaakt vind je ook weer terug in sommige rode wijnen.
Furaneol is een druif eigen aroma. Wijnen die bekend staan om hun aardbeienaroma zijn Nieuw-Zeelandse Pinot Noir, Nebbiolo uit Italië en Amerikaanse Zinfandel.
Combineer deze wijnen overigens maar niet met het fruit zelf. Wat wel een goed idee is: onderstaand receptje maken en drink daarbij de Frizzante Rose Merlot .

 

Dit heb je nodig:

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 60 gram suiker
  • 10 gram vanille suiker
  • 1 bosje basilicum
  • 1 maatje wodka
  • Zwarte peper
  • 1 bakje zomerkoninkjes
  • 250 gram slagroom
  • 1 limoen
  • Beetje crumble ( optie)
  • Anijs kres

Meng de yoghurt met 40 gram suiker en de vanille suiker

Hang deze in een natte theedoek en een bolzeef 1 dag in de koelkast.
Dan lekt al het vocht eruit en blijft er een dikke massa over. Gooi het vocht niet weg. Je kan dit gebruiken om de massa een beetje losser te maken als deze te dik is om er een mooie quenelle van te maken.

Marineer de aardbeien met de wodka en de zwarte peper en dun gesneden basilicum.
De basilicum heeft een scherpe smaak, voeg niet te veel toe. Klop de slagroom op met het restant van de suiker op.

Pak een schaaltje of geen glas en verdeel de aardbeien. Draai met een lepel een mooie quenelle van de yoghurt en leg deze op de aardbeien.
Leg een quenelle slagroom er schuin tegen aan. Doe er een beetje limoen rasp over heen Garneer af met zwarte peper, crumble en anijs kres.

Eetsmakelijk,

Chef Tom

En wist je dat:
Mis je het uit eten? Wil je graag weer eens culinair in de watten worden gelegd?
Je kan mij inhuren voor en private dinner thuis. En voor betere tijden: een walking dinner party op de zaak of thuis voor vrienden, een bbq of een verjaardag. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Volg mij op mijn instagram tasteofmomentszoetermeer of mijn facebook tasteofmomentszoetermeer

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter