Pomodori al Forno
Pomodori al forno, ofwel "Ovengebakken tomaten", zitten ook gewoon in een potje in de supermarkt.
Maar geloof me als ik zeg dat wanneer je dit gemakkelijke gerechtje zelf maakt je echt heel gelukkig wordt.
Je kan ze toevoegen aan een salade, eten op brood, of als lekkere tapa. Heel veelzijdig dus!
Dit heb je nodig voor 2-4 personen:
Doosje Roma tomaten (8 stuks)
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl Ketoembar (gemalen koriander)
Versgemalen peper
Fleur de Sel (zout)
Olijfolie
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Snijd de tomaten in de lengte door de helft.
3. Meng een flinke scheur olijfolie, in een bakje, met peper, zout de knoflook en de ketoembar.
4. Smeer het oliemengsel op de tomaten (het snijvlak). Zorg dat overal knoflook op zit.
5. Drizzel nog wat olijfolie over de tomaten en maal er nog wat peper overheen.
6. Bak de tomaten 35 tot 45 minuten in de oven.
7. Laat afkoelen.
Dit drink je erbij:
Drink bij dit frisse hapje een frisse wijn. Ik zou een mousserende rosé aanbevelen, waarom?
De Sekt Rosé van Kloster Am Spitz is een delicate, zalmkleurige rosé met een prachtige geur van bloemen en framboos. De wijn is gemaakt zoals men in Champagne doet, wat resulteert in een fijne mousse en frisse, droge wijn die perfect combineert met hapjes voor bij het aperitief.