0
  • Lorem ipsum

Gemakkelijke Muhammara

1 Jul 2019
door Yvonne

Gemakkelijke Muhammara

Muhammara is een gerechtje afkomstig uit de Syrische stad Aleppo.
Een belangrijk onderdeel van de Mezze tafel en een heerlijke dip voor brood. De belangrijkste ingrediënten zijn geroosterde paprika en walnoten.
Ik gebruik 'm in verschillende gerechten als spread. Lekker!

Dit heb je nodig:

3 rode (punt)paprika’s (of geroosterde paprika’s uit een pot)
Olijfolie
Versgemalen Peper
Fleur de Sel (zout)
1 teentje knoflook
1 el granaatappelmelasse (of Balsamicoazijn)
60 gr walnoten
Sap van een halve citroen
1 tl komijn
1 rode peper = optioneel en heel erg lekker

 

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Drizzel er oijfolie overheen en bestrooi met peper en zout.

3. Rooster de paprika’s 30 minuten in de oven. 

4. Doe de knoflook, granaatappelmelasse, walnoten, citroensap, komijn en cayennepeper in de keukenmachine. Voeg de geroosterde paprika’s toe en meng alles tot een grof mengsel.

 

Dit drink je erbij:

Mezze zijn de Arabische tapas. Lekkere borrelhappen dus.
Drink hier een lekkere mousserende wijn bij.
De Giol Prosecco Brut bijvoorbeeld. Een krachtige prosecco met voldoende body om de kruidige hapjes aan te kunnen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter