0
  • Lorem ipsum

Herfstsalade met blauwe kaas en abrikozen dressing

6 Dec 2019
door Chef Tom

Ziet dit er goed uit, of ziet dit er goed uit?
Vanaf deze week zal Tom Woltinge van Taste Of Moments iedere week een gaaf recept met ons delen.... zodat jij kan shinen met de meest fantastische "chefwaardige" gerechten.
Ennuh; wij zoeken er ook nog een passende wijn bij.
Ben je meteen klaar.
Oja, en heb je je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dan ontvang je de recepten, wijntips en aanbiedingen als eerste.

Dit heb je nodig:

Voor de dressing:

1 eetlepel abrikozen jam

1 thee lepel grove mosterd

2 thee lepel rode wijn azijn

Snufje zout

Snufje suiker

5 eetlepels olijf olie

 

Voor de crouton:

1 baguette in de lengte gesneden

Zee zout

Olijf olie

 

Voor de salade:

Mix sla ( ik heb Lollo Rosso, Lollo Bianco en Eikenblad gebruikt)

6 blauwe bessen per persoon

4 frambozen per persoon

40 gram Brabands blauwe kaas

2 borage ( eetbare blauwe bloemetjes)

 

Dit drink je erbij:

CUATRO RAYAS - Dolce Piacere Frizzante 2017

Verrassing! Licht zoete Verdejo met een klein bruisje (prikt meer) en een culinair wondermiddel bij deze salade met het frisse fruit en de ziltige blauwe kaas.

Zo maak je het:

Voor dat we de salade gaan maken, checken we of alle ingrediënten er zijn.

Zorg dat je de sla goed wast en dat al het zand eruit is.
Dat kun je zien als er nog zand in het water ligt na het wassen, als de sla er uit is.
Herhaal dit tot er geen zand meer op de bodem van de wasbak ligt.

Droog de sla in een sladroger.
(heb je deze niet, leg dan de sla in een theedoek, pak de 4 hoeken bij elkaar en zwaai deze rond zodat het water eruit gaat. Doe dit vooral buiten...)

 

Verwarm de oven op 160 graden.
Voor de croutons is het belangrijk dat de oven niet te hoog staat. We willen immers droge, maar geen verbrande croutons.
Snijd ze in een langwerpige vorm en besprenkel deze met olijf olie en zee zout.
Droog de crouton in de voorverwarmde oven ongeveer 12 a 15 min.

 

Voor de dressing meng je alle ingrediënten met elkaar, behalve de olijfolie.
Tijdens het mengen druppel je de olijfolie erdoorheen voor een mooie binding.

 

Maak de salade in een gin-tonic glas. Doe alle ingrediënten gemengd in het glas.
Deze salade is goed vooraf te maken. Let wel op dat de dressing pas op de sla mag als je hem serveert.

 

Met culinaire groet,

Chef Tom

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter