Recepten - Pompoensoep met gerookte paprika, spekjes en croutons - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

Pompoensoep met gerookte paprika, spekjes en croutons

13 Dec 2019
door Chef Tom

Pompoen, hét ingrediënt van deze periode.
Wil je een lekkere pompoensoep maken, dan is dit recept voor jou!
Dit recept voor pompoensoep is makkelijk, met een chef waardig resultaat.
En bovendien is deze pompoensoep een leuke gang voor jouw kerstdiner.
Geniet!


Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 fles pompoen
2 teentjes knoflook
1 kleine witte ui
2 theelepel gerookte paprikapoeder
3 eetlepels olijf olie
7 dl kippen bouillon
1 theelepel speculaas kruiden

 

125 gram spekblokjes
Beetje olie om in te bakken

 

1 sneetje wit brood
Zeezout en peper
40 gram boter om in te bakken

 

Zo maak je het:

Verwarm de bouillon in een ruime pan.

De pompoen snij je in 4 stukken door de lengte en dan een keertje doormidden
Haal de pitten eruit en leg ze met de rug kant op een bak plaat

Maak de knoflook en ui schoon en snij deze in grove stukken
Leg deze bij de pompoen op de bak plaat

Olie, paprikapoeder en speculaas kruiden mengen en wrijf hiermee de pompoen in.
Bak de gemarineerde pompoen op 180 graden voor ongeveer 20 a 25 min tot het gaar is.

Laat de pompoen een beetje afkoelen en snij de schil eraf.
Voeg de pompoen toe aan de bouillon en pureer deze glad met een staafmixer.

 

Bak de spek blokjes uit in een koekenpan en laat het vet eraf druipen in een zeef of laat ze uitlekken op een stukje keukenrol.


Voor de croutons snij je de korsten van het brood en snijd het brood kleine blokjes.
Meng het zout en peper met de blokjes brood.
Bak deze krokant in een koekenpan met de boter.
Laat de croutons uitlekken op een stukje keukenrol.

Ik heb voor de garnering oost Indische kers gebruikt.
Eet smakelijk

 

Dit drink je erbij:

Borthwick Pinot Gris

Een intense wijn met veel van verse peren en exotisch sappige appel maar ook een frisse citruszing die voor tegenwicht zorgt en de elegante droge afdronk versterkt. 

Het is zeer zeker mogelijk wijn en soep te combineren. Voor deze pompoensoep heeft Arjan gekozen voor een volle stevige witte wijn zonder houtrijping. Deze witte wijn heeft genoeg zuren en frisheid om de volle pompoen smaken te complimenteren.

 

Culinaire groet,

Chef Tom - Taste of Moments

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter