0
  • Lorem ipsum

Flammkuchen met rode biet, zoete aardappel en feta

9 Jul 2019
door Yvonne

Zin in een makkelijk en verrassend vegetarisch gerecht?
Bak deze plaattaart met rode biet , zoete aardappel en feta eens! Met weinig moeite zet je in een handomdraai een mooi hoofdgerecht op tafel.
Je kan de muhammara uit een potje gebruiken. Maar waarschijnlijk ga je veel gelukkiger worden van de zelfgemaakte variant uit dit recept.

Dit heb je nodig:

270 g vers flammkuchendeeg (rol) 
1/2 portie (of 150gr) muhammara
300 g zoete aardappel 
300 g rauwe rode biet 
2 el olijfolie 
100 g feta AH Biologisch 
1 bakje platte peterselie (15 g) 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat.
Bestrijk de plaattaart met de muhammara. 

Vegetarische plaattaart beleggen 
Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. 2 mm dik.
Snijd ook de bieten in plakjes van ca. 2 mm.
Meng elk apart met 1 el olie, peper en eventueel zout.
Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om over de muhammara. 

Plaattaart bakken en toppen 
Bak de fammkuchen ca. 20 min. onder het midden in de oven gaar.
(Dek eventueel af met aluminiumfolie als het flammkuchendeeg te donker wordt).
Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met verkruimelde feta en peterselie. 

Dit drink je erbij:

De Giol Verduzzo is een zachte wijn met milde zuren.
Rijpe peer en gele appel in de hoofdrol. Heerlijk fris met hints van abrikoos.
Deze frisse wijn met een licht bruisje gaat perfect samen met de rijke smaken van de flammkuchen. Genieten!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter