Recept: Spaghetti Bolo, uit de slowcooker - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

Spaghetti Bolo (Pastasaus met draadjesvlees)

5 Sep 2019
door Yvonne

Spaghetti Bolo, uit de slowcooker

Hier word je gewoon heel erg blij van.

Comfortfood, uit de slowcooker. Dubbel comfortabel dus.
Ik kan er een heel verhaal bij schrijven, maar je kan het maar beter gewoon maken. Het is te lekker om te lang bij stil te staan.

Dit heb je nodig (voor 6 personen, of een voorraadje in de vriezer) 

  • 1 kilo runderlappen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 winterpeen, grof geraspt of in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml rode wijn
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • 1 runderbouillonblokje

Zo maak je het:

  1. Snijd de runderlappen in tweeën en bak ze even aan in wat boter
  2. Leg het vlees in de slowcooker en voeg alle overige ingrediënten toe
  3. Stel de pan in op de hoge stand en laat alles in ca. 12 uur gaar worden (zet 'm 's avonds aan, de volgende dag heb je een heerlijke maaltijd)
  4. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken en roer het door de saus
  5. Breng de pastasaus op smaak met peper, zout en eventueel wat chilipoeder voor een beetje extra pit.

Dit drink je erbij:

"What grow together, goes together". Of eigenlijk... het is een Italiaans gerecht, drink er Italiaanse wijn bij. Bij voorkeur de wijn die je in het gerecht gebruikt.
Kies je goedkope wijn, omdat je er mee kookt? Think again! Hoe lekkerder en voller de wijn, hoe lekkerder en voller je uiteindelijke saus.

Ik zei toch dat het makkelijk is, enjoy!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter