0
  • Lorem ipsum

Tagliatelle met peer, pancetta en gorgonzola

9 Jul 2019
door Yvonne

…. Je weet niet wat je proeft!
Ik was erg gecharmeerd van dit recept omdat het in 15 minuten op tafel staat en het écht heel erg lekker is.
Win-Win situatie dus!
Gorgonzola is een kaas waar niet iedereen dol op is. En dan ook nog eens met peer….
Zo was Arjan ook niet meteen te porren voor dit gerecht…. Maar de perfecte harmonie tussen zoet en het ziltige van de gorgonzola maakt dit tot onze nieuwe absolute enorme favoriet.


Gorgonzola Dolce

Laat je niet misleiden door dit ingrediënt in ons recept. In tegenstelling tot de Gorgonzola Piccante die 6 maanden nodig heeft om te rijpen, rijpt deze maar 3 maanden waardoor hij zacht en romig smaakt. 
Deze gorgonzola smaakt dus niet zoals je zou verwachten. Ik durf wel te zeggen; hij smaakt veel lekkerder dan je zou verwachten. Give it a try!

Voor: 4 personen (of twee hele grote eters)
Duur: 15 minuten

Dit heb je nodig:
190 gram pancetta
190 gram gorgonzola dulce (kochten wij bij Tromp in Naaldwijk)
2 niet te rijpe peren
Tagliatelle (de verse variant is het ’t lekkerst)
250 gr slagroom (niet geklopt en ongezoet)
Peper van de molen
Rucola

Zo maak je het:
1. Kook ruim water voor de tagliatelle, kook de tagliatelle in 2 minuten gaar
2. Schil de peren en snijd deze in stukjes (niet te klein)
3. Bak de pancetta lekker bruin en krokant
4. Haal de pancetta uit de pan en zet even apart
5. Doe de peren stukjes in dezelfde, niet schoongemaakte, pan
6. Voeg de peren stukjes weer toe en laat op heel zacht vuur met elkaar warm blijven, voeg later de tagliatelle toe
7. Doe de room met de gorgonzola in een steelpannetje en laat het een geheel worden
8. Voeg peper naar smaak toe
9. Voeg de gorgonzola saus toe aan de pasta, peer en pancetta
10. Roer om tot een geheel

Serveer met een pluk rucola. Eet smakelijk!

Nog smakelijker eten? Serveer onze Chianti bij dit gerecht. De wijn bestaat voor 80% uit Sangiovese, aangevuld met Merlot. Het is een moderne stijl met fruitig karakter, gekenmerkt door een intense robijnrode kleur. In de geur aroma’s van rode rozen en bessen fruit (zoals zwarte bessen en bosbessen).

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter