0
  • Lorem ipsum

Parelcouscous salade met Marokkaanse kip

2 Jul 2019
door Yvonne

Parelcouscous salade met Marokkaanse kip

Dit recept is gebaseerd op een recept met Marokkaanse kip van Donal Skehan. Donal Shekan is naast foodblogger ook foodstylist, -foodfotograaf, is in Amerika veelvuldig te zien op televisie, is een YouTube-ster en reist de hele wereld over op zoek naar de allerlekkerste recepten. 

De salade heb ik zelf in elkaar gedraaid aan de hand van dingen waar ik op dat moment trek in had en het restje zoete aardappel wat ik nog had liggen van de plaattaart afgelopen week.

Trouwens; de kip heb ik gegrild op de bbq. HEERLIJK! Klein vuurtje bouwen en even de tijd nemen voor de bereiding.
Maar hey, je kan ook gewoon een grillpan pakken of de panini grill gebruiken.

 

Parelcouscous

Een andere naam voor Parelcouscous is ptitim, Israelische couscous of Jeruzalem couscous. 
Parelcouscous heeft een rondere en dikkere vorm dan zijn bekendere broer. Het doet denken aan pasta balletjes.
Deze couscous wordt veelal in Jordanië, Libanon, Palestina en Israël gegeten. Parelcouscous wordt, net als couscous, gemaakt van grof gemalen gries van durum tarwe.
Doordat parelcouscous wat dikker is dan de gewone couscous, is de bereidingswijze ook anders. Parelcouscous moet je 8 a 10 minuten laten koken. Het heeft een zachtere en vollere smaak dan couscous en is perfect voor het maken van een frisse zomerse salade.
Leuk recept hiervoor? Read on!

 

Dit heb je nodig:

Voor de kip:
1 el koolzaadolie of zonnebloemolie
1 tl kurkuma
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
4  uitgebeende kippen dijen met vel
Versgemalen peper
Fleur de Sel (zout)

Voor de salade:
200 gr parelcouscous, gekookt en afgekoeld
1 avocado, in blokjes gesneden
1/2 mango, in blokjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1/2 stuk feta
50 gram zoete aardappel, in stukjes gesneden, gekookt en afgekoeld
Olijfolie
1 Limoen

Voor de dressing:
6 el extra vergine olijfolie
sap van 1 citroen
1 el rode wijnazijn
1 teentje knoflook geperst
Versgemalen peper
Fleur de Sel (zout)

 

Zo maak je het:

1. Meng de specerijen voor de marinade voor de kip. Voeg de olie toe en wrijf de kip hiermee heel goed in. Dek de kip af en zet nog even in de koelkast.

2. 
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

3. Voeg alle ingrediënten voor de salade bij elkaar. Brokkel de feta erbij. Voeg de dressing toe en roer door elkaar.

4. Gril de kip. Serveer de salade erbij en geniet!


Dit drink je erbij:

Eerlijk is eerlijk, wij dronken er even alleen water bij. Want; maandag. En dat is onze wijnloze dag.
Maar we hebben wel bedacht dat een fruitige, stevige rosé hierbij een goede begeleider kan zijn. De 
Provence rosé Infinie is een droge, heerlijk zachte rosé met subtiele aroma's van aardbeien en ander zomers fruit. PERFECT voor bij een frisse salade in de tuin!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter