Plaattaart met Zoete Aardappel, Geitenkaas en Pomodori al Forno - Wijnhandel GrapeWine.nl
0
  • Lorem ipsum

Plaattaart met Zoete Aardappel, Geitenkaas en Pomodori al Forno

1 Jul 2019
door Yvonne

Plaattaart met Zoete Aardappel, Geitenkaas en Pomodori al Forno

Deze heerlijke hartige plaattaart heeft echt alles in huis om jou en je tafelgenoten een heuse smaakbeleving te laten ervaren. Zoet, ziltig, pittig en het zuurtje van de tomaten maken het geheel om van te smullen.
Je kan ervoor kiezen de muhamarra en pomodori kant en klaar in de winkel te kopen. Ik garandeer daarmee geen succes. Maak het zelf. Is goedkoper en veeeeeeel lekkerder.

Dit heb je nodig voor 2 personen (of 4, met een groene salade erbij)

1 bodem voor hartige taart
½ portie Muhamarra
600 gram zoete aardappel
300 gr Pomodori al Forno
150 gr zachte geitenkaas 50+
1 jalapeño peper (of twee, als het iets pikanter mag)

Vers gemalen peper
Fleur de Sel (zout)
Olijfolie


Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  1. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van ½ cm. Dit gaat ook heel handig in de keukenmachine.
    Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de jalapeño in dunne ringetjes.

  2. Rol het deeg uit op een bakplaat.
    Smeer de muhamara gelijkmatig uit over het deeg.
    Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het deeg en verdeel de tomaatjes over de aardappelplakjes.
    Verkruimel de geitenkaas erboven. Strooi de jalapeño ringetjes over de plaattaart.
  1. Bak de taart 30 tot 40 minuten in het midden van de oven.

 

Dit drink je erbij:

Wij dronken er op een zomerse avond een heerlijke rosé bij. De La Bodega de Pinoso Vergel Rose 2017.
Een prachtige Spaanse Rosé uit de Alicante van monastrell-druiven.
En zeer gewaardeerd door Harold Hamersma: "Licht van kleur, gedurfd, elegant en authentiek”. Ennuh; hij kan het weten ;)


Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter