• Lorem ipsum

Rosé

Toon:
Toon:

Rosé

Rosé

Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur van rosé ontstaat doordat de wijnmaker tijdens het fermenteren de schilletjes in het nog kleurloze sap laat zitten. Bij rode wijn duurt dit dagen tot zelfs weken.
Bij rosé zitten de schilletjes slechts een paar uur bij het kleurloze sap.

Blush

Veel rosé wijnen worden tegenwoordig Blush wijnen genoemd. In de jaren tachtig was rosé niet zo populair en marketeers hadden hier de oplossing voor; een andere naam. Namelijk ‘Blush’.

 

Tip
Wanneer je rosé te koud drinkt ruik en proef je vrijwel niet wat de wijn te bieden heeft. Daarom is het belangrijk om rosé altijd op de juiste temperatuur te drinken.

Bij al onze wijnen geven wij aan op welke temperatuur je de wijn het beste kan drinken.
Twijfel je nog? App Arjan gerust, hij geeft je onmiddellijk advies.

Geopende rosé bewaren

Zodra een fles wijn is geopend bederft deze snel door de blootstelling aan zuurstof. Bewaar geopende flessen dus in een wijnkoeler of zet de fles, met dop erop, terug in de koelkast.

Een wijnfles afsluiten voorkomt dat er meer zuurstof in de fles komt, maar het haalt niet de zuurstof uit de fles die er al ingekomen is.
Gebruik een Vacuvin om de fles goed af te sluiten. Je kan de wijn dan gemiddeld nog een paar dagen gekoeld bewaren.