• Lorem ipsum

Rosé

Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur van rosé ontstaat doordat de wijnmaker tijdens het fermenteren de schilletjes in het nog kleurloze sap laat zitten. Bij rode wijn duurt dit dagen tot zelfs weken.

Toon:
Domaine Horgelus Rosé – Merlot & Tannat 2018
Domaine Horgelus
Rosé – Merlot & Tannat 2018
€6,75
Bodegas Alceño Rosado Monastrell
Bodegas Alceño
Rosado Monastrell
€6,45
Saint Saturin Les Moulies Gris 2018
Saint Saturin
Les Moulies Gris 2018
€7,95
Castello di Radda Rosé 2018
Castello di Radda
Rosé 2018
€9,80
Domaine de Caylus Pinot Noir rosé
Domaine de Caylus
Pinot Noir rosé
€8,35
Saint Saturin Terzac Rose 2018
Saint Saturin
Terzac Rose 2018
€7,95
Rosé Infini  Provence rosé Infinie
Rosé Infini 
Provence rosé Infinie
€11,95
La Bodega de Pinoso Vergel Rose 2018
La Bodega de Pinoso
Vergel Rose 2018
€6,95
Toon:

Rosé

Rosé kopen? Koop je rosé wijn gemakkelijk online

Wil je rosé wijn online bestellen? GrapeWine heeft een zeer ruim assortiment met rosé uit verschillende landen. Twijfel je over jouw ideale rosé wijn vraag dan aan Arjan advies.

Hoe maak je rosé wijn?

Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur van rosé ontstaat doordat de wijnmaker tijdens het fermenteren de schilletjes in het nog kleurloze sap laat zitten. Bij rode wijn duurt dit dagen tot zelfs weken. Bij rosé wijn weken de schilletjes tussen 12 – 36 uur mee bij het kleurloze sap.

Waar komt rosé wijn oorspronkelijk vandaan?

Rosé wijn komt oorspronkelijk uit de Provence daar wordt al eeuwen van de grenache druif rosé wijn gemaakt. Heerlijk bij salade’s, maar probeer ook eens stevigere rosé wijn van de monastrell druif bij bijvoorbeeld pizza’s

Rosé wijn drinken

Wanneer je rosé te koud drinkt ruik en proef je vrijwel niet wat de wijn te bieden heeft. Daarom is het belangrijk om rosé altijd op de juiste temperatuur te drinken. Ideaal gezien drink je rosé op zo’n 10 graden.

Rosé wijn geopend bewaren

Zodra een fles wijn is geopend bederft deze snel door de blootstelling aan zuurstof. Bewaar geopende flessen dus in een wijnkoeler of zet de fles, met dop erop, terug in de koelkast.Een wijnfles afsluiten voorkomt dat er meer zuurstof in de fles komt, maar het haalt niet de zuurstof uit de fles die er al ingekomen is.