Merlot
De Merlot druif is een blauwe druivensoort die gebruikt wordt voor het maken van wijn. Van origine één van de meest traditionele druivensoorten van de Franse Bordeaux-streek.
Merlot
Merlot
De Merlot druif is een blauwe druivensoort die gebruikt wordt voor het maken van wijn. Van origine één van de meest traditionele druivensoorten van de Franse Bordeaux-streek.
Van nature heeft de druif weinig zuren. Merlot bevat minder kleurstof en minder tannines dan cabernet sauvignon. De druiven zijn redelijk vroeg rijp en worden van alle blauwe druiven als eerste geoogst. Deze snelle rijping van de merlot is ideaal in gebieden met een koeler klimaat. Vandaag de dag is het helaas voor de Merlot druif wel afzien in de Bordeaux regio dit komt door de opwarming van de aarde hierdoor zijn de Bordeaux druiven soms ook wel te vroeg rijp.
Aroma's
Typische aroma's zijn, rood fruit zoals: kersen, bessen en pruimen. De wijnen van deze druif zijn over het algemeen sappiger en soepeler dan die van de cabernet sauvignon, met minder tannine. Daardoor zijn ze vaak gemakkelijker en jonger te drinken. Het zijn gulle wijnen met veel smaak.