• Lorem ipsum

Sangiovese

Het ras sangiovese (bloed van jupiter) wordt voor het eerst rond 1600 in een boek van Giovanni Vettorio Soderini over wijnbouw in Toscane genoemd. Destijds was de naam nog Sangiogheto. Het is hoogst waarschijnlijk dat de naam komt vermoedelijk van sanguis

Toon:
Castello di Radda Granbruno Di Toscana 2018
Castello di Radda
Granbruno Di Toscana 2018
€10,95
Tenuta di Sesta Camponovo - Rosso Toscane 2017
Tenuta di Sesta
Camponovo - Rosso Toscane 2017
€12,95
Fattoria Il Muro Chianti – Spigallo
Fattoria Il Muro
Chianti – Spigallo
€9,95
Castello di Radda Chianti Classico – Magnum
Castello di Radda
Chianti Classico – Magnum
€38,75
Castello di Radda Chianti Classico Riserva 2013
Castello di Radda
Chianti Classico Riserva 2013
€24,95
Tenuta di Sesta Brunello di Montalcino 2013
Tenuta di Sesta
Brunello di Montalcino 2013
€38,95
Agostina Pieri Rosso di Montalcino 2016
Agostina Pieri
Rosso di Montalcino 2016
€19,95
Castello di Radda Chianti Classico 2015
Castello di Radda
Chianti Classico 2015
€17,75
Tenuta di Sesta Rosso di Montalcino 2016
Tenuta di Sesta
Rosso di Montalcino 2016
€17,85
Toon:

Sangiovese

Het ras sangiovese (bloed van jupiter) wordt voor het eerst rond 1600 in een boek van Giovanni Vettorio Soderini over wijnbouw in Toscane genoemd. Destijds was de naam nog Sangiogheto. Het is hoogst waarschijnlijk dat de naam komt vermoedelijk van sanguis Jovis (bloed van Jupiter), het verhaal gaat dat de monniken van Santacangelo di Romagna toevallig deze naam terplekke bedachten toen een bezoeker vroeg hoe de druif heette, 

Wat is de origine van de sangiovese druif?

Tot nog niet zo heel lang geleden werd aangenomen dat het gebied Toscane de oorsprong van dit ras was, echter in 2004 werd door DNA test aangetoond dat de Sangiovese een kruising tussen de druif ciliegiolo en de calabrese di montenuevo moest zijn. De eerste druif was te verwachten en was dus geen verbazing, want het is immers een Toscaanse variëteit, maar de grote verrassing is de tweede. Slechts een klein aantal soorten wijnranken zijn bekend van deze redelijk onbekende druif, die is ontstaan op een heuvel rondom de staf Napels, die de naam Montenuovo draagt. 

Hoe combineer ik Sangiovese wijnen met spijs?

Een jonge wijn van Sangiovese druiven laat zich prima combineren met pizza en pasta's. De body van de wijnen kan goed mee met de tomatensausen en de volle smaken. Een oudere houtgerijpte Sangiovese wijn bijvoorbeeld een Brunello di Montalcino kan goed met gerechten met eend, rund en truffel in de hoofdrol.