• Lorem ipsum

Rode wijn uit de Moezel

De Moezel (officieel Mosel) is een wijngebied in Zuid-West Duitsland. De Moezel strekt zich in Duitsland uit tussen Koblenz en Trier. In de Moezel zitten ongeveer 5000 wijnboeren in 125 wijndorpen met ruim 9000 hectare aan wijngaarden. Ongeveer de helft

Toon:
Geen producten gevonden...

Rode wijn uit de Moezel

De Moezel (officieel Mosel) is een wijngebied in Zuid-West Duitsland.
De Moezel strekt zich in Duitsland uit tussen Koblenz en Trier. In de Moezel zitten ongeveer 5000 wijnboeren in 125 wijndorpen met ruim 9000 hectare aan wijngaarden.
Ongeveer de helft van de wijngaarden liggen op steile hellingen met een stijging van meer dan 30% en in terrassen.
Het wijngebied is bekend om zijn voornamelijk witte wijnen gemaakt van onder andere de riesling.
De meeste wijnen zijn halfdroog of zoet. De laatste jaren neemt het aantal droge wijnen steeds meer toe.

Geschiedenis van de rode wijnen uit de Moezel

De wijnbouwgeschiedenis van de Moezel gaat terug tot begin 4e eeuw, en onder impuls van Karel de Grote werd omstreeks 800 een selectie van de beste druiven en de beste liggingen, gecombineerd met een strenge wetgeving voor wijnbouwers en handelaren. Dit was doorslaggevend voor het ontstaan van een nu nog altijd kwaliteitsgebied.

 

Omstandigheden in de Moezel

Nergens anders ter wereld zijn zo veel steile wijngaarden te vinden als langs de Moezel rivier in Duitsland. Door de steile hellingen wordt er bijna niet  machinaal gewerkt. De meeste werkzaamheden worden dan ook handmatig uitgevoerd. Het aantal gewerkte uren per hectare is dan ook vele malen hoger dan op vlak terrein waar mechanisch kan worden verbouwd.