Betuws Wijndomein
Betuws Wijndomein
Het Betuws Wijndomein maakt met enthousiasme, passie en vakmanschap heerlijke Nederlandse wijnen van druiven. Er is gekozen voor moderne en resistentere rassen om zo min mogelijk gewasbescherming te hoeven toepassen in hun teelt. Het hele seizoen wordt de wijngaard nauwkeurig verzorgd de oogst is vaak pas in oktober en gebeurd met de hand geoogst. Zowel Diederik als Arina hechten veel waarde aan duurzaamheid tijdens het werkin en rondom de wijngaard.
Betuws Wijndomein
Alle druiven die de wijngaard worden gebruikt, van de ‘groene oogst’ tot aan de druivenschillen na het
druivenpersen. Dit is onderdeel van de visie van het wijndomein. Diederik & Arina willen zo veel
mogelijk reststromen tot meerwaarde brengen.
Breed assortiment Nederlandse wijnen
Het assortiment van het Betuwse Wijndomein breed opgezet; 2 kwaliteits rode wijnen, verschillende witte wijnen, mousserende en parelwijnen. Daarnaast maken ze op het wijndomein ook Prepluk Verjus , Betuwse Bruis en drie verschillende LingeDigestieven. Onder de naam Firma Bruis maken ze sappen en ciders van appels en peren voor fruittelers uit de buurt. Zo wordt de wijnkelder optimaal benut als ergeen wijn in de wijntanks staat.
Met hulp van familie en vele trouwe vrijwilligers is het Betuws Wijndomein de afgelopen jaren gegroeid
tot een serieus wijnbedrijf. De kwaliteit van de wijnen is constant over de gehele linie! Dat proef je terug in de smaak en is duidelijk te zien aan de resultaten van bijvoorbeeld de Wijnkeuring van de Lage Landen! Het wijndomein mag zich dan ook ‘beste wijngaard over jaargangen 2017-2018-2019’ noemen.
Het verhaal van Diederik & Arina
Na een studie aan de Hoge Agrarische School in Den Bosch begon Diederik vol enthousiasme aan het telen van druiven in 2004. In het begin is er samen met zijn ouders en broers gezocht naar een teelt die in de toekomst beter rendeerde dan het telen van o.a. mais en suikerbieten. De eerste druivenoogst was in 2007 een feit!
Moderne druivenrassen --> Minder Gewasbescherming
Diederik wilde met de keuze voor zijn rassen voorkomen dat er extreme gewasbescherming nodig zou zijn om de druiven te laten groeien. Daarom is er gekozen voor rassen zoals pinotin, regent, johanniter en cabernet noir, druivenrassen die veel minder zon uren en minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben. Dit is volgens de overtuiging van Diederik en Arina vele male duurzamer dan het telen met oude bekende druivenrassen die selchter tegen ons klimaat kunnen. Een visie met toekomstperspectief ! Een thema dat hoog op de agenda staat bij zowel Diederik als Arina.
Sinds 2013 werkt Arina samen met Diederik. Eerst als initiatiefnemer van de Prepluk Verjus ,maar al snel werd duidelijk dat de twee meer dan alleen een passie voor wijn deelden. Sinds 2015 zijn ze partners enin februari 2019 is er een kleine wijnboerin bij gekomen, Jasmijn. Arina heeft een achtergrond in de gastronomie. Samen ontwikkelden ze de afgelopen jaren een
grote diversiteit aan producten gemaakt van druiven, appels en peren. Daarnaast organiseren ze ook
verschillende activiteiten in en rondom de wijngaard. De combinatie tussen natuureducatie, lekkere
wijnen én streekgastronomie maakt het wijndomein een inspirerende omgeving voor gasten.