• Lorem ipsum

Casa de Darei

Toon:
Geen producten gevonden...

Casa de Darei

De wijngaarden van Casa de Darei zijn ongeveer 20 jaar oud daarvoor was het eigenlijk gewoon akkerland. De ligging van de wijngaarden heeft de familie zo'n 20 jaar geleden doen besluiten hier druiven te gaan verbouwen. Inmiddels is er nu een kleine wijngaard ontstaan met slechts 6 hectare wijnbouw.

Rode Portugese wijn uit de Dão

De kleinschaligheid komt de kwaliteit zeker ten goede alsmede de ligging aan de rivier de Dão. Rondom de wijngaard zijn er geen andere wijngaarden te vinden het is echt een eiland in dit prachtige landschap. Een groot voordeel van geen boeren is dat er ook landbouw gif en schadelijke beestjes kunnen overwaaien. De wijnen worden biologisch geteeld echter ontbreekt het certificaat dit komt omdat het Portugese controle systeem ernstig wordt gewantrouwd door de Carlos en zijn vader.

De wijnbouw geschied op een klassieke manier in open vergistingskuipen en oude houten vaten voor de rijping. 

De oprichter van de wijngaard

José Ruivo, Dão wijn liefhebbbber en oprichter van de Quinta de Darei besloot in 1997 dat hij nu echt zijn passie ging volgen en kocht de 150 hectare grootte Quinta. Gelegen aan de Dão rivier op een hoogte van 400 meter boven zee niveau vlakbij de dam Fagilde

Jonge Portugese wijngaard

Casa de Darei is een relatief jonge wijngaard die tussen de 15 tot 20 jaar oud is. Er wordt succesvol wijn gemaakt door rekening te houden met hoogte, ondergrond en de inheemse druiven zoals de Touriga Nacional en de Encruzado druif. Overige inheemse rode druiven zijn de Jaen, Tinta Roriz, en de Alfocheiro. De inheemse witte druiven zijn de Malvasia Fina, Cerceal, Bical en Verdelho.