• Lorem ipsum

Leclerc Briant

Toon:
Geen producten gevonden...

Leclerc Briant

Reeds 5 generaties lang zorgt de familie voor een constante kwaliteit in hun Champagne. Door te innoveren en te pioneren zijn ze als één van de eerste Champagne boeren succevol geworden met de organische en biodynamische teelt van hun druiven.

Champagne uit Epernay van Leclerc Briant

Opgericht in 1872 door Lucien Leclerc is het bedrijf heden ten dage gevestigd in Chemin de la Chaude Ruelle in Epernay. Verantwoordelijk voor deze verhuizing was Bertrand Leclerc en zijn vrouw Jacqueline Briant. Na deze verhuizing is huis ook een handelshuis geworden waar ze voorheen alleen productie verzorgde.  

In 2012 is het familie bedrijf gered van de ondergang door het Amerikaanse stel Mark Nunelly and Denise Dupré 

Hamersma aanraders

“Zinderende precisie schreef Hamersma in de NRC. Stijlvolle droge Champagne van biodynamische herkomst. Leclerc Briant is de rijzende ster in Champagne" Veganistisch gecertificeerd. Omfietswijn in de Gids van Nicolaas Klei, Gemiddeld een 9 in de Grote Hamersma

Leclerc Briant produceerd 6 verschillende Champagnes waarvan er 5 wit zijn.

Cuvee Réserve

De Cuvee Réserve bestaat uit 40% pinot noir, 40% pinot meunier en 20% chardonnay druiven, met een dosage van 4 gram. Deze rijk smakende, droge Champagne is telkens een wijn afkomstig uit één oogstjaar. De totale rijpingstijd bedraagt minimaal 36 maanden. 

Deze elegante cuvée won een zilveren medaille tijdens Bio Millésime. In 2017 uitgeroepen tot ‘wijn van het jaar’ door Proefschrift Magazine. Het fruit voor deze Cuvée’is afkomstig van Biodynamische wijngaarden in de dorpen Cumières, Daméry, Dizy, Epernay, Hautvilliers en Verneuil.