• Lorem ipsum

Leclerc Briant

Toon:
Toon:

Leclerc Briant

Leclerc Briant

Leclerc Briant produceert slechts 70.000 flessen. Het zijn met recht handgemaakte wijnen.
Al generaties is Leclerc Briant het toonbeeld van ‘natuurlijk’ in het Champagnegebied. Dit gaat zover terug als 1947 toen ging men al over op organische bemesting. In 1962 werd voor het eerst volledig biologisch gewerkt

Vanaf 1990 worden de eerste wijngaard biodynamisch verbouwd.
Leclerc Briant werkt sinds 2003 gecertificeerd biologisch (AB beeldmerk) en sinds 2008 mag het wijnhuis zich biodynamisch noemen (Demeter) .  

Hamersma

“Zinderende precisie schreef Hamersma in de NRC. Stijlvolle droge Champagne van biodynamische herkomst. Leclerc Briant is de rijzende ster in Champagne" Veganistisch gecertificeerd. Omfietswijn in de Gids van Nicolaas Klei, Gemiddeld een 9 in de Grote Hamersma

Leclerc Briant produceerd 6 verschillende Champagnes waarvan er 5 wit zijn.

Cuvee Réserve

De Cuvee Réserve bestaat uit 40% pinot noir, 40% pinot meunier en 20% chardonnay druiven, met een dosage van 4 gram. Deze rijk smakende, droge Champagne is telkens een wijn afkomstig uit één oogstjaar. De totale rijpingstijd bedraagt minimaal 36 maanden. 

Deze elegante cuvée won een zilveren medaille tijdens Bio Millésime. In 2017 uitgeroepen tot ‘wijn van het jaar’ door Proefschrift Magazine. Het fruit voor deze Cuvée’is afkomstig van Biodynamische wijngaarden in de dorpen Cumières, Daméry, Dizy, Epernay, Hautvilliers en Verneuil.