• Lorem ipsum

St. Michael-Eppan

Toon:
Geen producten gevonden...

St. Michael-Eppan

De coöperatie Cantina St. Michael-Eppan bestaat in 2017 honderdtien jaar en is een absoluut begrip in de wijnwereld. De coöperatie heeft er voor gezorgd dat de wijnen uit Alto Adige over de laatste 20 jaar tot de absolute wereldtop zijn gaan behoren.

De wijnmaker Hans Terzer heeft met zijn ongekende technische vaardigheden die hij in al die 40 jaar lang heeft vergaard hier zeer zeker een grote hand in gehad. Iemand om mee rekening te houden.

Wijn uit Alto Adige Italië

De wijnen van St. Michael-Eppan zijn verdeeld over drie verschillende kwaliteiten: Classico, Selezione en Sanct Valentin. Witte wijnen vormen 70% van de productie, de overige 30% zijn rood. De lokale druif schiava neemt onder de rode wijn de belangrijkste plaats in, naast pinot noir, lagrein, merlot en cabernet sauvignon. Onder de witte wijnen speelt de pinot blanc (weissburgunder) een belangrijke rol, naast sauvignon blanc, gewürztraminer, chardonnay en pinot gris. Alle wijnen worden gekenmerkt door een grote frisheid, waarin het zuivere, koele bergklimaat van Zuid-Tirol goed te proeven is.

Wijnmaker Hans Terzer is er bijzonder goed in geslaagd alle individuele wijnen een eigen identiteit te geven. Sant Valentin wordt inmidels 30 jaar gemaakt en zit ter gelegenheid van dit jubileum in een speciale fles.