• Lorem ipsum

Sylvain Loichet

Toon:
Geen producten gevonden...

Sylvain Loichet

De vers afgestudeerde Sylvain wilde van meet af aan alleen met biologisch geteelde druiven werken, om het terroir van alle verschillende bourgogne appellaties zo goed mogelijk uit te drukken. Hij oogst handmatig en sorteert alleen rijpe druiven, waarbij een perfecte aromatische rijpheid in samenhang met alcohol en zuurgraad de basis vormt voor het maken van een hoge wijn.

Heerlijke rode en witte wijn uit de Bourgogne


 Na selectie op de table de trie (sorteertafel) laat hij zijn druiven inweken. De witte druiven worden zacht geperst en verdwijnen na een nacht in houten gistingskuipen. De Premier en Grands-Cru’s rijpen (deels) in nieuwe eikenhouten vaten, terwijl de gemeente appellaties rijpen in oudere vaten. De rode wijnen krijgen per type en kwaliteit hun rijpingstijd, deels op nieuw hout en deels op oudere houten vaten, naar gelang de kracht en complexiteit van de betrokken wijn en het oogstjaar.