• Lorem ipsum

Tinedo

Toon:
Tinedo JA! - Rode wijn
Tinedo
JA! - Rode wijn
  • Smaak: Rood fruit & Kruidig
  • Land: Spanje
  • Druif: Tempranillo
€8,95
Direct leverbaar
Toon:

Tinedo

Al sinds 1742 wordt er door deze familie wijn gemaakt. De familie Alvarez-Arenas is een groot voorstander van duurzame wijnbouw. Ze hebben zich voorgenomen om biologische, evenwichtige en complexe wijnen te maken die voor een breed publiek toegankelijk zijn. Het grotere doel is om de aarde die zij bewerken beter achter te laten zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van deze prachtige aarde.

Duurzame wijnbouw

De wijngaard is onderverdeeld in 30 verschillende sectoren die elk hun eigen specifieke aanpak krijgen gebasseerd op het soort wijn dat er gemaakt mee word.

De wijnmaker Mauel kiest ervoor om het contact tussen de gistende druiven te minimaliseren de temperatuur word daarnaast verder beperkt door 's-nachts te oogsten. Tijdens het wijnmaken wordt de temperatuur in de tanks verlaagd door een CO2 ijs machine.

Hoe maak je rode wijn?


De wijn wordt gefermenteerd op 10.000 liter tanks van cement en een deel in dubbele rij 20.000 liter roestvrij stalen tanks. De malolactische gisting vindt voor het grootste gedeelte plaats in de cementen tanks en een klein gedeelte in houten vaten al naar gelang het type wijn. De rijping van de wijn wordt op natuurlijke wijze gestabiliseerd zonder filtratie.