• Lorem ipsum

Vacheron

Toon:
Geen producten gevonden...

Vacheron

De familie Vacheron heeft al ruim 50 jaar dit prachtige wijndomein in de Sancerre. Het domein beslaat zo’n 50 hectare met een potentiële productie van 400.000 flessen. Door hun compromisloze, rigoureuze kwaliteitscriteria komen ze net tot de helft! "Less is more" is hun motto, door een extreem lage opbrengsten van tussen de 30 en 40 hectoliter te hanteren verzekeren ze zich van de beste kwaliteit.

Biologische wijn uit de Loire

Alle wijngaarden zijn sinds 2004 biologisch en biodynamisch, 
 
Vacheron heeft een uitstekende ‘mix’ van wijngaarden, deels gelegen op de oostelijke heuvels met silex ondergrond. De wijnen afkomstig van deze wijngaarden bezitten prachtig, ragfijn zuur, grote mineraliteit en lengte. De andere wijngaarden liggen aan de westelijke zijde, waar de andere beroemde Sancerre dorpen Bué, Verdigny en Chavignol liggen. Hier is de ondergrond minder hard en bezit veel meer kalk. Dit geeft wijnen met een heerlijk frisse, haast ‘crisp’ te noemen stijl.

Bij Vacheron maakt men ongeveer als enige nog actief gebruik van eiken om te laten rijpen. Men koopt veelal gebruikte vaten, maar dan wel van top domeinen zoals Domaine de la Romanée.