• Lorem ipsum

Port

Dankzij een van de vele oorlogen tussen Engeland en Frankrijk is port ontstaan. De Britten bedachten port omdat ze gedwongen werden om Portugese wijnen te kopen als alternatief voor Franse wijn. Door een scheutje brandewijn toe te voegen aan de wijn kon d

Toon:
Vieira de Sousa Ruby Port Vieira de Sousa
Vieira de Sousa
Ruby Port Vieira de Sousa
€9,95
Direct leverbaar
Vieira de Sousa Tawny Port 20 jaar
Vieira de Sousa
Tawny Port 20 jaar
€39,95
Direct leverbaar
Ramos Pinto "Quinta Do Bom Retiro" 20 Years Old
Ramos Pinto
"Quinta Do Bom Retiro" 20 Years Old
  • Smaak: Karamel & Noten
  • Land: Portugal
  • Druif: Blend
€79,95
Direct leverbaar
Toon:

Port

Dankzij een van de vele oorlogen tussen Engeland en Frankrijk is port ontstaan. De Britten bedachten port omdat ze gedwongen werden om Portugese wijnen te kopen als alternatief voor Franse wijn. Door een scheutje brandewijn toe te voegen aan de wijn kon de wijn langer bewaard worden.

Port komt uit Portugal. Porto, de stad ligt in het noorden van Portugal aan de Atlantische Oceaan. De wijngaarden liggen in de Douro vallei, meer landinwaarts. Het is een van de mooiste wijngebieden van de wereld en zeker een bezoek waard!

Port werd vergist en versterkt bij de wijnmakers in de Dourovallei. Per boot kwam de port aan in Villa Nova de Gaia, een voorstad van Porto waar nog altijd een grote hoeveelheid porthuizen actief is.
Uiteindelijk werd de port verscheept over de wereld.

Van welke druiven maakt men Port wijn?

Meer dan 80 druivensoorten mogen gebruikt worden voor port. De vijf belangrijkste rassen zijn:

  • touriga nacional
  • tinta roriz (tempranillo)
  • tinta barroca
  • tinto cao
  • touriga franca

Jonge Port Ruby Tawny

Een stijl van port die kort heeft gerijpt en direct moet worden gedronken. Deze port vertoont meer kruidigheid en tannine.

  • Ruby – Aroma’s van rood fruit, chocolade en iets kruidigs.
  • Witte port – Gedroogde perzik, peper en mandarijn.

Tawny Port 10 jaar 20 jaar

Port die enkele jaren op eikenhout heeft gerijpt. Door de oxidatie ontwikkelt een nootachtige smaak.

  • 10 jaar – Framboos, blauwe bes, kaneel, kruidnagel en karamel
  • 20 jaar – Vijg, rozijn, sinaasappel en kaneel

 

Port om te bewaren Vintage 2015

Port bestemd om +40 jaar te laten rijpen

Vintage – Port gemaakt van druiven uit een enkel oogstjaar. Kan tot 50 jaar liggen