• Lorem ipsum

Cabernet Sauvignon

De cabernet sauvignon is een blauwe druivensoort die wordt gebruikt voor wijnproductie. Hij is ontstaan uit een kruising van de cabernet franc met de sauvignon blanc druif.

Toon:
Toon:

Cabernet Sauvignon

De cabernet sauvignon is een blauwe druivensoort die wordt gebruikt voor wijnproductie. Hij is ontstaan uit een kruising van de cabernet franc met de sauvignon blanc druif.De cabernet sauvignon is een erg populaire druif. Hij is vol van smaak en heeft een donkere kleur. Het is de meest gebruikte druif voor rode wijn

Oorsprong van de cabernet sauvignon druif

De oorsprong van de dit heerlijke druivenras ligt in de Médoc - Bordeaux Frankrijk tegenwoordig wordt de druif op veel plaatsen verbouwd, bijvoorbeeld ook in Californië, Australië, Zuid-Afrika en Chili.

De druif wordt vaak gemengd met andere soorten, zoals de merlot en de cabernet franc, naar het voorbeeld van de Médoc-wijnen. Ook wordt hij veel voor mono cépage wijn gebruikt.

De aroma's van de cabernet sauvignon druif

De dominante aroma's zijn; zwarte kersen, zwarte bessen, rode paprika, bakspecerijen en cederhout, tabak, pruim, geroosterd brood. Cabernet sauvignon wijnen zijn vaak ook goed houdbaar en bezitten veel tannine en rijpen voor het beste resultaat op eikenhouten vaten. Door te werken met moderne vinificatietechnieken kunnen er tegenwoordig ook jonge wijnen. Cabernet sauvignon wijnen hebben doorgaans een hoog fenolengehalte. De jonge wijnen zijn vaak paars van kleur de oudere wijn zijn vaak donkerrood deze bezitten ook veel veel kracht en hebben een stevige structuur.