• Lorem ipsum

Vieira de Sousa

Toon:
Vieira de Sousa Tawny Port 20 jaar
Vieira de Sousa
Tawny Port 20 jaar
€39,95
Direct leverbaar
Vieira de Sousa Ruby Port Vieira de Sousa
Vieira de Sousa
Ruby Port Vieira de Sousa
€9,95
Direct leverbaar
Toon:

Vieira de Sousa

De familie Vieira de Sousa produceert nu al 5 generaties lang port en wijnen. Tot voor kort werd de port en de wijn verkocht aan andere port huizen.
En nu heeft de familie besloten haar eigen ‘Brand’ te bouwen.

Port wijn uit de Douro

Overgrootvader van de huidige generatie José Ermelindo Vieira de Souza was de grote man die de port produceerde en verkocht onder de familienaam.
In de afgelopen jaren besloot de familie om hun port en wijn opnieuw zelf te gaan bottelen onder hun eigen naam.

Douro wijnen

Om dit project voort te zetten startte de familie een nieuw bedrijf: wijnhuis Roncão Pequeno. De eerste Douro wijnen van de familie waren een feit.

De eerste Vintage Port is van 2009, met druiven die kwamen van de familie’s Quinta do Roncão Pequeno wijngaarden.

De familie heeft 4 gebieden in de Douro in bezit wat ervoor zorgt dat er een grote variatie aan microklimaten en een diversiteit aan samenstellingen van de wijngaarden bestaat.

Het Douro wijngebied is gelegen rondom de vallei waar de Douro rivier doorheen stroomt. Het geid is beschermt tegen de Atlantische wind door de Marão en Montemuro bergen en heeft een mediterraan klimaat met hete droge zomers en koude winters.

Deze wijn is geproduceerd met druiven van een unieke wijngaard in Quinta da Agua Alta, vlakbij de rivier Douro. Deze ligging, maakt het samen met het unieke klimaat mogelijk om de meest evenwichtige en verse druiven te produceren. De wijn is gerijpt op Frans eiken vaten en heeft net genoeg tijd gehad om een perfecte balans, evenwicht en elegant fruit te ontwikkelen.